Plan Weleveld vergroot woningaanbod in Tubbergen

Plan Weleveld vergroot woningaanbod in Tubbergen

TUBBERGEN - Met het goedkeuren van het bestemmingsplan Weleveld ontstaat er een groter woningaanbod in de gemeente Tubbergen. Het nieuwe plan geeft plek aan 38 woningen, die voor jong en oud aantrekkelijk moeten zijn.

In Plan Weleveld ligt de nadruk op de geschiktheid voor meerdere doelgroepen. Zo is het voor Tubbergen belangrijk dat de woningen starters aanspreken, maar ook senioren moeten eenvoudig intrek kunnen nemen. Wethouder Volmerink weet dat er voor Tubbergen werk aan de winkel is om een plek te bieden aan starters: “Met plan Weleveld zetten we als gemeente weer een stap in de goede richting met ons woningbeleid, om een fraaie plek te bieden aan starters.”

Wonen op leeftijd
Ook houdt de gemeente in het bestemmingsplan rekening met een plek voor ouderen. Voorafgaand onderzoek laat zien dat daar de grootste opgave ligt: “De bouwplannen zijn er daarom op ingericht om makkelijk aanpasbaar te zijn aan de wensen van ouderen. Het past in de visie van de gemeente om meer levensloopbestendige woningen te creëren.” zegt Volmerink. In detail: het plan geeft plek aan maximaal 18 woningen in het gebied tussen de Reutummerweg en de Weleveldstraat. Tussen de Verdistraat en de Weleveldstraat is er ruimte voor 20 nieuwbouwhuizen. Een deel daarvan kan aangrenzend aan de woonwagenlocatie gebouwd worden als vier-onder-één-kapwoningen. Woningen aan de zuidkant van de Weleveldstraat bieden ruimte voor een slaap- en badkamer op de begane grond. Twee kavels aan de Reutummerweg zijn geschikt als woon-werklocatie.

Meer berichten