Veel wandel- en fietspret met het Twentse routenetwerk

Veel wandel- en fietspret met het Twentse routenetwerk

TWENTE - Dit najaar brengen we allemaal wat meer tijd dicht bij huis door. Tegelijk zijn we ook allemaal op zoek naar wat frisse lucht, een uitje of wat sportiefs. Om het aangename met het nuttige te combineren is het Twentse fietsroutenetwerk absoluut de moeite waard om eens te verkennen.

Het is een rare paradox: mensen komen uit heel Nederland naar Twente voor de geweldig mooie natuur en vele fietsmogelijkheden, terwijl menig Twentenaar zelf amper in zijn eigen achtertuin komt, laat staan de vrije natuur. Bovendien hebben de meeste Twentse gemeenten ook leuke lokale bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn, ook voor u als Twentenaar. Hoewel veel voorzieningen momenteel gesloten zijn, kunt u toch genieten van een stukje cultuurhistorie en uiteraard het mooie landschap met zijn rijke geschiedenis. Neem onderweg een camera mee, zodat u ook wat mooie foto’s kunt schieten van uw avonturen.

Populariteit
De afgelopen jaren kwamen meer en meer mensen naar Twente specifiek voor fietsvakanties. Het is dan ook geen verrassing dat gemeenten en de Regio Twente actief ingezet hebben om deze groep nog beter van dienst te kunnen zijn. Een uitgebreid fietsroutenetwerk past hier uitstekend binnen. De verwachting is dat fietstoerisme de komende jaren ook nog zeker door kan groeien; zo nodigt de elektrische fiets uit om ook wat langere, uitdagender fietstochten te ondernemen.

Zelf plannen
In Twente ligt nu zo’n 1.500 kilometer aan hoogwaardige, bewegwijzerde fietsroutes. Het mooie van het routenetwerk is dat het niet alleen bestaat uit de bekend vooraf vastgestelde fietsroutes van weleer, maar ook dat mensen dit juist zélf kunnen plannen. Zo zijn de routes makkelijk planbaar van knooppunt naar knooppunt, waardoor een route op een aangename lengte en diversiteit te plannen is. Kijk voor de planning van uw volgende fietstocht eens op: www.fietsroutenetwerk.nl

Meer berichten