Afbeelding

Ondernemers tevreden met rol gemeente Tubbergen

Algemeen

TUBBERGEN - Het goed ondersteunen van lokale ondernemers is een belangrijke taak van de gemeente Tubbergen. Zeker in deze uitdagende tijd is het van groot belang om ondernemers in de brede zin de ondersteuning te bieden die zij nodig hebben.

Om te onderzoeken wat goed loopt en vooral wat beter kan, deed de gemeente ook dit jaar weer mee met het tweejaarlijkse onderzoek van MKB Nederland en Lexnova. Dit leverde een heel net resultaat op. De gemeente kreeg van ondernemers een tevredenheidsscore van 7,5. Dit is een stijging ten opzichte van eerdere resultaten; in 2016 scoorde Tubbergen een 6,2 en in 2018 was dit een 6,8.

Breed onderzoek

Het tweejaarlijkse onderzoek is gericht op de dienstverlening van de gemeente, het imago, communicatie, beleidskeuzes en de prijs-kwaliteitsverhouding. Het hogere cijfer is voornamelijk te danken aan de verbeterde bereikbaarheid en communicatie. Zo geven ondernemers in Tubbergen aan blij te zijn met een vast aanspreekpunt binnen de gemeente.

Verbeterpunten

Een snellere dienstverlening, dat is een duidelijk verbeterpunt dat in het onderzoek naar voren komt. Ook al zit Tubbergen met 37 dagen ruim onder de wettelijke 56 dagen voor een vergunningsaanvraag. Dit komt vooral doordat de gemeente in een vroegtijdig stadium met de initiatiefnemer om tafel gaat. Toch leeft het beeld dat het te traag gaat. Met meer statusupdates in het proces van de aanvraag kan de gemeente dit beeld misschien tegengaan.

In crisistijd

Opmerkelijk genoeg lijkt de crisistijd een vuurtje gestookt te hebben onder de gemeente. Want over de snelheid en dienstverlening in de coronacrisis zijn ondernemers wel tevreden. Bovendien zou de gemeente ook goed luisteren naar de getroffen bedrijven en actief en positief meedenken over de invulling van de anderhalvemetersamenleving. Juist nu is goede communicatie belangrijk, onder meer over thema’s zoals handhaving en over mogelijke financiële steun van de gemeente. In het onderzoek komt naar voren dat 41 procent van bedrijven een zeer negatieve invloed ervaart van de coronacrisis.

Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 7 uur geleden
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 7 uur geleden
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 5 mei, 14:49
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 5 mei, 13:04
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34