Afbeelding

Blijf sporten in deze crisistijd

Algemeen

TUBBERGEN - Na de lockdown in maart wist iedereen één ding zeker: dit nooit weer. Dus is het zaak dat iedereen, nu het aantal besmettingen in een rap tempo oploopt, zich heel strak aan de regels houdt. En dat betekent: thuisblijven en je laten testen als je klachten hebt en vooral afstand houden.

De Tubbergse sportverenigingen hebben die regel goed in hun oren geknoopt en lasten trainingen en wedstrijden af wanneer een lid van de vereniging klachten heeft. Dat is een perfect voorbeeld van het nemen van eigen verantwoordelijkheid, vindt wethouder Hilde Berning. “Als sportwethouder vind ik het heel belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk blijft bewegen. Bewegen is gezond. Zeker in deze tijd, waarin we veel thuiswerken en daardoor minder bewegen, maar vaak juist meer stress ervaren”, zegt ze. “Daarom raden we iedereen aan om elke dag minimaal een half uur in de buitenlucht te bewegen. Ook stimuleren wij de verenigingen om actief te blijven, maar zich daarbij wel heel strak aan de maatregelen te houden en eigen verantwoordelijkheid nemen. De manier waarop dat nu gebeurt in onze gemeente, is een compliment waard.”


Evenals de wethouder, vinden ook Sportraadvoorzitter Loes Ritzen en Voetbalraadvoorzitter Gerard Oude Lansink het jammer dat juist door het nemen van die eigen verantwoordelijkheid, er een misverstand lijkt te ontstaan binnen sportend Tubbergen. “Nadat een aantal sportverenigingen vanwege een besmetting binnen hun vereniging wedstrijden heeft afgelast, worden wij benaderd door veel verenigingen met de vraag of het klopt dat er een lockdown is voor de sportverenigingen”, melden ze. “Het antwoord daarop is een heel duidelijk ‘nee’. Nee, er is geen lockdown voor sportverenigingen, sporthal of zwembad en wedstrijden worden niet verboden. Wanneer er geen besmettingen zijn binnen een vereniging en iedereen houdt zich strak aan de maatregelen dan kan er gewoon gesport worden. Wel hameren we erop dat iedereen zijn verantwoordelijkheid daarin ook echt neemt. Dus heb je klachten, blijf dan thuis. Sta je wel op het veld, houd dan afstand en zorg ervoor dat er geen toeschouwers aanwezig zijn bij wedstrijden. Op deze manier kan iedereen lekker actief blijven.”


Omdat veel sportverenigingen vragen hebben over wanneer zij hun trainingen nu wel of niet moeten afgelasten, heeft het college aan alle verenigingen waarvan een contactadres bekend is bij de gemeente een brief gestuurd met daarin minimale richtlijnen.

Afbeelding
Activiteiten bij de Schaapskooi 16 uur geleden
Afbeelding
Onderhoud dak Pancratiusbasiliek 23 apr, 12:40
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Afbeelding
Gratis kraanwater in Ootmarsum 21 apr, 13:41
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
De kampioenstitel was een mooie afsluiter voor het elftal.
SDC '12's JO13-1 is kampioen! 19 apr, 14:52