Afbeelding

Rookvrije bushaltes voorzien van tegels

Algemeen

DINKELLAND - Deze week zijn diverse bushaltes in Dinkelland voorzien van tegels die aangeven dat zij rookvrij zijn. Dit is onderdeel van een bredere regionale actie.

Een tweetal buschauffeurs kwam op het idee om in de regio ook bushaltes rookvrij te maken. Roken in de bus mag immers niet, dus waarom wél bij een halte? Zeker wanneer er meerdere mensen staan te wachten is het niet netjes om te roken bij een halte. Toch vinden veel mensen het lastig om een ander aan te spreken op dit asociale gedrag. Maandag onthulden wethouders Ilse Duursma en Ben Blokhuis de eerste tegels bij de bushaltes in Dinkelland. Deze moeten rokers én niet-rokers erop gaan attenderen dat het opsteken van een sigaret echt niet toegestaan is bij een bushalte. De gemeente hoopt dat het met de tegels ook makkelijker is om een ander hier wel op aan te spreken.

Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 6 uur geleden
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 6 uur geleden
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 5 mei, 14:49
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 5 mei, 13:04
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34