Afbeelding

Koale Kermis gaat niet door dit jaar

Algemeen

OOTMARSUM - De Koale Kermis in Ootmarsum gaat dit jaar niet door. Deze traditionele laatste kermis van het seizoen zou gehouden worden op 6, 7 en 8 november.

Hoewel veel gewone kermissen (vooralsnog) wel door kunnen gaan, is de Koale Kermis van een wat ander kaliber. Deze trekt namelijk niet alleen lokale bezoekers zoals bij een kleinere kermis het geval is, maar in dit geval komen ook veel bezoekers uit de hele regio naar Ootmarsum. Deze grote bezoekersstroom is eigenlijk niet te regelen. De gemeente en horeca hebben daarom besloten om de Koale Kermis af te gelasten. Veel mensen zijn bekend met de Koale Kermis. De horeca is dan goed gevuld met inwoners die elkaar treffen onder het genot van een hapje en drankje. Er komen echter ook steeds meer bezoekers van buiten de stad.

Erg lastig
Om dit alles veilig te laten verlopen is erg lastig; zeker in het kleinere centrum van Ootmarsum. “De Koale Karmis is al jarenlang traditie en het was mooi geweest als het door had kunnen gaan. Helaas hebben we toch een ander besluit moeten nemen. Het evenement is ieder jaar groots en gezellig met vele mensen op kleine afstand van elkaar. Dat is in deze tijd gewoon niet verantwoord”, licht burgemeester John Joosten het besluit toe.

Teleurgesteld
Erik Zikken, namens de plaatselijke horeca: “We zijn natuurlijk enorm teleurgesteld dat we tot dit besluit hebben moeten komen. Maar in het land zie je op verscheidene plekken kleine besmettingshaarden ontstaan. We willen met z’n allen het risico niet nemen om de volgende te zijn. We kennen al jarenlang een mooie Koale Karmis, dat willen we graag zo houden. Dan maar een jaar overslaan, helaas, maar het is niet anders.”

Najaarskermis afgelast
Ook de najaarskermis in Tubbergen werd afgelopen week definitief afgelast. Deze zou eind oktober gehouden worden. Ondernemend Hart Tubbergen en de gemeente namen gezamenlijk dit besluit. Jammer, maar de gezondheid gaat voor alles. Ook hier speelt de knusheid van het centrum het evenement parten. Het is lastig om het terrein af te sluiten en werken met dranghekken is ook geen ideale oplossing. Ook juist de aanzuigende werking van zo’n kermis op bezoekers zou ervoor kunnen zorgen dat het niet in de hand te houden is.

Lastig jaar
Voor kermisexploitanten is 2020 ronduit een rampjaar. Hoewel er ook kermissen zijn die wel doorgaan, blijft bezoek en dus de inkomsten achter. De branche vreest dat als gemeenten té terughoudend zijn met het toestaan van kermissen dat veel exploitanten wel eens failliet zouden kunnen gaan.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 14 uur geleden
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 25 mrt, 09:57
Ouderen gaan samen in gesprek over belangrijke thema's van het ouder worden en vitaal blijven. En het is ook gewoon heel gezellig!
Nieuwe activiteit vanaf dinsdag 2 april: Senioren in gesprek! 23 mrt, 13:25
Afbeelding
Gemeente zoekt stembureauleden 22 mrt, 14:48
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
SDC '12 JO9-3 pakt de kampioenstitel! 22 mrt, 10:47
Afbeelding
Cursus omgaan met de computer 22 mrt, 10:37