Afbeelding

Rookvrije bushaltes in Tubbergen zijn klaar

Algemeen

TUBBERGEN - Deze woensdag zijn de eerste rookvrije bushaltes van Tubbergen afgerond. De gemeente geeft zo uitvoering aan een initiatief van twee regionale buschauffeurs.

Twee regionale Keolis-chauffeurs vroegen aandacht voor het belang van rookvrije haltes. Hoewel roken in de bussen uiteraard niet mag, is roken in de openbare ruimte lastiger te handhaven. De haltes zijn namelijk niet van de vervoerder. Wel gingen zij aan de slag om dit met gemeenten te bespreken. En: met succes; in diverse plaatsen waaronder Losser en nu dus Tubbergen zijn rookvrije haltes aangewezen. De speciale tegels moeten rokers én niet-rokers erop attenderen dat roken bij een bushalte niet toegestaan is. Het plaatsen van de tegels moet het makkelijker maken voor mensen om elkaar aan te spreken op dit asociale gedrag. Roken bij haltes is één van de grote ergernissen die veel reizigers ervaren, maar niet iedereen gaat de confrontatie aan.

Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 1 uur geleden
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 2 uur geleden
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 23 uur geleden
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek gisteren
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34