Afbeelding
Foto: Loekie van Tweel

OpStap in natuurgebied de Bergvennen

Algemeen

LATTROP - Op donderdagmiddag 13 augustus houdt Landschap Overijssel een ‘Op stap’ excursie in natuurgebied de Bergvennen (Lattrop). Deelnemers kunnen tijdens deze excursie genieten van dit schitterende natuurgebied. Een natuurgids vertelt tijdens de wandeling over dit Natura2000- gebied, de cultuurhistorie en de planten en dieren die er voorkomen. 

Trek je wandelschoenen aan en geniet van wat dit gebied te bieden heeft. Tegen de grens van Duitsland ligt het afwisselende landschap van de Bergvennen en het Brecklenkampse veld. Wandelend in dit gebied zie je droge en natte heide, vennen, schrale hooilanden en bos. De zeven vennen zijn beeldbepalend in het glooiende landschap en zorgen voor een bijzondere sfeer. De stilte, weidsheid en de prachtige natuur zorgen ervoor dat je helemaal tot rust komt. Neem je verrekijker mee, er zitten vele soorten vogels in dit gebied.

Rekening houden met Corona

Tijdens onze wandelingen houden we rekening met het coronavirus. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.

Aanmelden

Via www.landschapoverijssel.nl kun je je aanmelden voor deze wandeling. Na aanmelding ontvang je een bevestiging via e-mail met daarin meer informatie over de startlocatie en -tijd. De kosten voor een excursie bedragen € 5, - voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel of van één van de andere Landschappen kunnen op vertoon van hun pasje gratis deelnemen. Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.landschapoverijssel.nl.

Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 25 mrt, 09:57
Ouderen gaan samen in gesprek over belangrijke thema's van het ouder worden en vitaal blijven. En het is ook gewoon heel gezellig!
Nieuwe activiteit vanaf dinsdag 2 april: Senioren in gesprek! 23 mrt, 13:25
Afbeelding
Gemeente zoekt stembureauleden 22 mrt, 14:48
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
SDC '12 JO9-3 pakt de kampioenstitel! 22 mrt, 10:47
Afbeelding
Cursus omgaan met de computer 22 mrt, 10:37
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:54