Afbeelding

Verken Twente eens per fiets deze zomer

Algemeen

TWENTE - Deze zomer brengen we allemaal wat meer tijd dicht bij huis door. Tegelijk zijn we ook allemaal op zoek naar wat frisse lucht, een uitje of wat sportiefs. Om het aangename met het nuttige te combineren is het Twentse fietsroutenetwerk absoluut de moeite waard om eens te verkennen.

Het is een rare paradox: mensen komen uit heel Nederland naar Twente voor de geweldig mooie natuur en vele fietsmogelijkheden, terwijl menig Twentenaar zelf amper in zijn eigen achtertuin komt, laat staan de vrije natuur. Bovendien hebben de meeste Twentse gemeenten ook leuke lokale bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn, ook voor u als Twentenaar. Verken bijvoorbeeld eens één van de vele musea in Twente of bezoek een producent van een streekeigen product.

Populariteit
De afgelopen jaren kwamen meer en meer mensen naar Twente specifiek voor fietsvakanties. Het is dan ook geen verrassing dat gemeenten en de Regio Twente actief ingezet hebben om deze groep nog beter van dienst te kunnen zijn. Een uitgebreid fietsroutenetwerk past hier uit uitstekend binnen. De verwachting is dat fietstoerisme de komende jaren ook nog zeker door kan groeien; zo nodigt de elektrische fiets uit om ook wat langere, uitdagender fietstochten te ondernemen.

Zelf plannen
In Twente ligt nu zo'n 1.500 kilometer aan hoogwaardige, bewegwijzerde fietsroutes. Het mooie van het routenetwerk is dat het niet alleen bestaat uit de bekend vooraf vastgestelde fietsroutes van weleer, maar ook dat mensen dit juist zélf kunnen plannen. Zo zijn de routes makkelijk planbaar van knooppunt naar knooppunt, waardoor een route op een aangename lengte en diversiteit te plannen is. Kijk voor de planning van uw volgende fietstocht in onze mooie omgeving eens op: www.fietsroutenetwerk.nl

Afbeelding
Vrijwilligers van de EHBO gaan langs de deuren 13 apr, 18:07
Sportcentrum de Vlaskoel in Tubbergen
Onderzoek één gezamenlijk sportbedrijf 13 apr, 14:02
De artiesten maken muziek van alle tijden, van Scarborough tot Rio.
Fair Tunes met Vocalgroup Ofkoors en Trio Gilet 12 apr, 18:09
VAST verwijst naar: Voor Aangepast Sporten Tubbergen.
Kinderkledingbeurs schenkt cheque aan VAST 12 apr, 14:03
Afbeelding
10e editie Kunst Kijken in Tubbergen 12 apr, 12:00
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Afbeelding
Wandel met een gids over Landgoed Singraven 11 apr, 18:52
 De tot aan dat moment minst scorende ploeg in de 4e divisie legde maar liefst zes ballen in het goal van TVC '28.
SDV Barneveld heer en meester in hun eigen huis tegen TVC '28 11 apr, 14:50