Afbeelding

NL leert door: gratis ontwikkeladvies en scholingstrajecten

Algemeen

Door corona verandert het werk nog sneller. Het wordt digitaler, meer op afstand en er zijn zelfs banen die verdwijnen. Ook in Overijssel. Om werkenden en werkzoekenden zich hierop voor te laten bereiden biedt NL leert door vanaf 1 augustus gratis ontwikkeladvies voor iedereen. Van zzp’ers en zelfstandig ondernemers tot werkenden en werkzoekenden. Daarnaast starten dit najaar kosteloze (online) scholingstrajecten die Overijsselaars helpt zich voor te bereiden op ander werk of veranderd werk.

Het gratis ontwikkeladvies wordt gegeven door gekwalificeerde loopbaanprofessionals. Zij geven je inzicht in jouw mogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt. Het ontwikkeladvies begint met een arbeidsmarktscan. Zo krijg je een beeld van arbeidsmarktkansen en (bij)scholings-mogelijkheden die aansluiten op jouw ervaring en wensen. Ook helpt het je bepalen of je over alle skills beschikt voor een specifieke baan, of dat hiervoor (bij)scholing nodig is. Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kan gebruikmaken van NL leert door.

Gratis scholingstrajecten
Dit najaar kun je als werkende of werkzoekende ook een gratis (online) scholingstraject volgen. Je kunt hierbij kiezen voor een kortdurende cursus, vakgerichte bijscholing, vakgerichte module of oriëntatie op omscholing. Dit is een ideale manier om jouw kennis of vaardigheden uit te breiden en te updaten. De subsidieaanvraag voor loopbaanadvies en scholingskosten doet de adviseur of opleider. Jij hoeft dus niets te betalen of voor te schieten.

Wil jij gratis loopbaanadvies of (bij)scholing in Overijssel? Ga naar hoewerktnederland.nl.

Over NL leert door
De regeling NL leert door helpt werkenden en werkzoekenden zich voor te bereiden op veranderingen op de arbeidsmarkt. Dit gebeurt aan de hand van gratis loopbaanadvies en (bij)scholingsmogelijkheden. Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kan gebruikmaken van het programma; van werkzoekenden tot werkenden, zzp’ers en zelfstandig ondernemers. NL leert door is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 25 mrt, 09:57
Ouderen gaan samen in gesprek over belangrijke thema's van het ouder worden en vitaal blijven. En het is ook gewoon heel gezellig!
Nieuwe activiteit vanaf dinsdag 2 april: Senioren in gesprek! 23 mrt, 13:25
Afbeelding
Gemeente zoekt stembureauleden 22 mrt, 14:48
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
SDC '12 JO9-3 pakt de kampioenstitel! 22 mrt, 10:47
Afbeelding
Cursus omgaan met de computer 22 mrt, 10:37
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:54