Afbeelding

Internationale erkenning voor Twentse fotografe

Algemeen

DEURNINGEN - Ze vindt het telkens weer de grote uitdaging: mensen zo puur mogelijk fotograferen. De afgelopen week kreeg ze daarvoor internationale erkenning. Een portret van fotografe Mireille Droste uit Deurningen werd tijdens een fotowedstrijd uit 43.000 andere inzendingen gekozen als allermooiste. Het geheim van haar succes? “Mensen op mijn foto’s zichzelf laten zijn."

Haar website heet dan ook niet voor niets Eenpurefoto.nl. Geïnspireerd door haar eeuwige zoektocht naar de pure foto. Het was een bevriende collega die haar attendeerde op de fotowedstrijd Shoot and Share. Waarop ze besloot meerdere foto’s in te sturen. Waaronder een portret van Sophie, een zeventienjarige plaatsgenote. “Ze heeft een lach die er echt uit knalt.” Nadat ze dit voorjaar haar foto’s had opgestuurd, begon vervolgens het grote wachten. “Er deden fotografen uit ruim zestig landen mee. En omdat er in de diverse categorieën meer dan 500.000 inzendingen waren, duurde het dus een tijdje voor alle prijswinnaars bekend waren.” Uiteindelijk belandde ze met drie verschillende portretfoto’s in de top twintig. “Een ongelooflijke eer. Het was nota bene de eerste keer dat ik meedeed aan zo’n fotowedstrijd. En dan meteen winnen, voelt toch wel heel bijzonder.”

Enorme erkenning
Het nieuws dat ze de internationale prijs had gewonnen, verspreidt zich intussen snel. “Op de dag dat het bekend werd, puilde mijn mailbox werkelijk uit. En ik heb intussen ook al de eerste nieuwe opdrachten binnen. Dit voelt echt als een enorme erkenning.”Of dit naar meer smaakt? Nou, eigenlijk hou ik niet van wedstrijden. Wilde aanvankelijk ook nu niet meedoen, maar die collega trok me echt over de streep. En nu ben ik dolblij dat ik heb meegedaan." Zie ook: www.eenpurefoto.nl, www.mireilledroste.nl

Afbeelding
Activiteiten bij de Schaapskooi 16 uur geleden
Afbeelding
Onderhoud dak Pancratiusbasiliek 23 apr, 12:40
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Afbeelding
Gratis kraanwater in Ootmarsum 21 apr, 13:41
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
De kampioenstitel was een mooie afsluiter voor het elftal.
SDC '12's JO13-1 is kampioen! 19 apr, 14:52