Afbeelding
Foto: Herman Plattje

Vliegerfeest blijft aan de grond

Algemeen

DENEKAMP - De organisatie van het internationale Vliegerfeest Dinkelland, gehouden bij Schaapskooi Stroothuizen in Denekamp, had eind juni toch weer hoop gekregen dat het vliegerfeest doorgang kon vinden. Eind juni na de persconferentie kwam een kleine glimlach op de gezichten van de organisatie. Evenementen konden vanaf 1 juli onder strikte COVID-19 regels doorgaan.

Meteen kwamen er al vragen van de deelnemers en standhouders: "Wat gaan jullie doen?" De regels waren immers nog wat onduidelijk, maar het enthousiasme was er wel om het te proberen. Afgelopen week kwam er meer duidelijkheid, gegeven door Gemeente Dinkelland. De glimlach op de gezichten was snel verdwenen. De kracht van het evenement is dat de bezoekers vrij rond het vliegerveld kunnen lopen. Op die manier zijn vele creaties in de lucht maar, net zo belangrijk, ook die voor de caravans zijn uitgestald te zien. Dit is ook een heel belangrijk item als er geen wind is om de vliegers het luchtruim te laten kiezen.

Erg lastig
Maar een van de regels verplicht dat de bezoeker een eigen, van te voren gereserveerde plek/stoel aangewezen moet krijgen om van daar uit alles gade te slaan. Natuurlijk met een onderlinge afstand van 1,5 meter. Dit alles doet een behoorlijke afbraak aan het kleurig gebeuren en ziet de organisatie niet zitten. Zo zijn er nog andere regels en veranderingen om verspreiding van het virus te voorkomen

Afgelast
De organisatie geeft aan hier niet garant voor te kunnen staan en dan blijft er maar één optie over. Na goed overleg met de uitbater van Schaapskooi Stroothuizen is dan ook besloten om het gratis familie-evenement door te schuiven naar 25 en 26 september 2021. De hoop is dat de situatie dan weer redelijk normaal is.

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 22 minuten geleden
De kampioenstitel was een mooie afsluiter voor het elftal.
SDC '12's JO13-1 is kampioen! 1 uur geleden
Afbeelding
Zwembad de Kuiperberg op zondag 28 april weer open 1 uur geleden
Afbeelding
Eerste dameselftal SDC '12 viert kampioenschap 2 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 2 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 3 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 3 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 4 uur geleden