Afbeelding

Bel 112 bij vermoeden inbraak

Algemeen

TUBBERGEN - De afgelopen jaren is er in Noordoost-Twente veel aandacht geschonken aan veiligheid en criminaliteit. Hoewel we ons in deze hoek redelijk veilig wanen, zijn juist kleinere gemeenschappen aantrekkelijk doelwit voor criminaliteit. De komende tijd zal helaas weer een piek zichtbaar zijn qua inbraken - maar we kunnen zelf veel doen om dit te voorkomen.

Het is een fenomeen dat de politie in Noordoost-Twente nog vaak ziet: mensen sluiten ramen en deuren onvoldoende af. Ze gaan even kort naar de winkel, zijn even bij de buren of even op zolder. En de deur blijft dan gewoon open. Helaas is dit niet verstandig; zelfs in Tubbergen als statistisch veiligste plek van Nederland kan je slachtoffer worden van insluipers en inbrekers. De politie adviseert dan ook om altijd de ramen en deuren goed af te sluiten met deugdelijk hang- en sluitwerk. Ook wanneer u maar kort weg bent. De afgelopen jaren organiseerde de politie onder meer de 'witte voetstappen'-actie waarbij witte voetstappen als flyer achtergelaten werden bij woningen die overduidelijk niet goed afgesloten waren.

Schuurinbraken
Wat we ook nog regelmatig zien in plattelandsgemeenten zijn de schuurinbraken. Oost-Europese bendes komen hierheen om schuren open te breken en vervolgens met duur gereedschap aan de haal te gaan. Een beter beveiligde schuur met goede sloten is minder aantrekkelijk voor dieven.

Waakzaam blijven
Een ander belangrijk middel in de strijd tegen dieven is waakzaamheid. Een waakzame buurt is namelijk minder aantrekkelijk voor inbrekers. In Noordoost-Twente zijn diverse WhatsApp-groepen actief om elkaar te waarschuwen. Maar, zo benadrukt de politie: u moet ook áltijd 112 bellen. Zo is de pakkans namelijk een stuk groter door snellere alarmering.

Afbeelding
Eerste dameselftal SDC '12 viert kampioenschap 28 minuten geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 30 minuten geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 1 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 1 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 2 uur geleden
Afbeelding
Stift Musical Encounters 2 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 3 uur geleden
Helaas moest TVC '28 wederom een verlies incasseren. (Foto's: Julian Lukassen)
TVC '28 verliest duel met Excelsior '31 3 uur geleden