Harry's Stoffen & Gordijnen blijft innoveren met webshop

ENSCHEDE - Harry's Stoffen & Gordijnen in Enschede is een waar begrip in de regio. Opgericht in 1968 en nog steeds in handen van dezelfde eigenaar. Door de jaren groeide Harry's Stoffen, zowel qua assortiment als diensten. Deze maand zette het bedrijf een belangrijke volgende stap met het openen van een nieuwe webshop op de vernieuwde website.

Harry's Stoffen was bij de opening uniek in de regio: een vaste winkel waar je stoffen kon kopen tegen schappelijke prijzen. Klanten maakten in die tijd veel vaker hun eigen kleding omdat confectiekleding relatief duur was. Tegenwoordig is de insteek heel anders: mensen kiezen weer voor het naaien om juist iets te maken wat je niet in de winkel aantreft. Mede dankzij websites zoals Pinterest, Facebook en Instagram raken mensen geïnspireerd om zelf iets moois te maken. Zo toont Harry's Stoffen via Facebook ook de nieuwste binnengekomen stoffen; de dagen erna zie je dat mensen langs komen en daar specifiek naar vragen. Zo zijn momenteel de kleurrijke all-over prints helemaal in.

Workshops
Wie graag aan de slag wil met naald en draad, maar nog niet weet hoe het moet, kan bij Harry's Stoffen ook diverse 'Harryindewarrie' workshops volgen voor jong en oud. Bijvoorbeeld voor het maken van babyspullen. Deze liggen nu even stil door de corona-situatie, maar na de zomer gaan ze weer van start.

Nieuwe webshop
Begin deze maand opende de winkel een eigen webshop op www.harrysstoffen.nl. Iets waar steeds meer vraag naar was. Harry's Stoffen heeft klanten uit de wijde omgeving, die niet altijd in de gelegenheid zijn om de winkel te bezoeken. Hoewel je zou denken dat de meeste klanten zelf stoffen willen voelen in de winkel, lijkt dit wel mee te vallen: zij weten doorgaans precies wat ze kopen én dat ze ook echte kwaliteit mogen verwachten van Harry's Stoffen. Wie desondanks twijfelt kan staaltjes aanvragen en het personeel van het online team zit klaar om passend advies te geven. Ook nu bent u van harte welkom in de fysieke winkel van Harry's Stoffen. Uiteraard zijn de nodige voorzorgsmaatregelen genomen; zo kunnen klanten hun handen desinfecteren en er zijn looproutes aangegeven in de winkel. Winkelen moet uiteraard ook gezellig zijn, dus de bekende koffiehoek mét wat lekkers is nu weer voor klanten geopend.

Bijzondere overname
Harry's Stoffen zette deze maand ook een andere belangrijke stap met de overname van de Enschedese textielgroothandel Fago Textiel. Opgericht in 1957, dus samen goed voor meer dan honderd jaar textielervaring. Fago en Harry's Stoffen zijn al geruime tijd zakelijk verbonden, dus zij waren een logische overnamepartner nu de huidige eigenaar afscheid neemt. Deze tak gaat nu verder als Harry's Stoffen en Gordijnen Detail en Groothandel'. Men kan zo efficiënter werken om vraag en aanbod van textiel bij de klanten af te stemmen. Bovendien komt de extra magazijnruimte goed van pas voor de nieuwe internetbestellingen.

Kom langs
Harry's Stoffen is gevestigd aan de Wethouder Nijhuisstraat 17A in Enschede. Kijk ook op de website en webshop: www.harrysstoffen.nl of op Facebook: Harry's Stoffen & Gordijnen

Meer berichten