Foto:

Tubbergs sportakkoord aangeboden

TUBBERGEN - Het nieuwe Sport- en Beweegakkoord is maandag aangeboden bij sportwethouder Hilde Berning, de sportraad en andere betrokken partijen. Met het nieuwe akkoord willen de gemeente en sportaanbieders álle Tubbergen goede sportmogelijkheden bieden en bewegen stimuleren.

Het is een gegeven dat lang niet iedereen voldoende beweging krijgt. Dit terwijl dit juist van groot belang is, zowel voor de fysieke als mentale gezondheid. Sport en beweging geeft ontspanning; even je hoofd leeg maken. En het draagt bij aan zelfvertrouwen en sociale contacten.

Sportformateur
Om samen te werken aan dit brede thema werd ook een sportformateur aangesteld; Moniek Kleinsman. Zij ging de afgelopen maanden in gesprek met sport- en beweeg-aanbieders en andere partijen. Maandag overhandigde zij het akkoord digitaal aan de diverse partijen die meegedacht hebben. Ook het onderwijs, zorg en welzijn spelen hier een belangrijke rol in. Kleinsman kijkt met tevredenheid terug op haar rol in dit proces. Er ligt een ambitieus, maar ook realistisch akkoord waar de komende jaren mee gewerkt kan worden.

Tubbergen Beweegt
Om uitvoering te geven aan het akkoord wordt een netwerk georganiseerd onder de naam ‘Tubbergen beweegt!’. Daarin gaan verschillende werkgroepen aan de slag met de thema’s van het akkoord. Alle partijen die een bijdrage hebben geleverd kunnen hun handtekening onder het akkoord zetten. Ook organisaties of inwoners die zich persoonlijk of vanuit een groepje willen inzetten, zijn van harte welkom. U kunt hiervoor contact opnemen met: lokaalsportakkkoord@tubbergen.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvannoordoosttwente.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>