Afbeelding

Tubbergen op weg met goed recyclen

Algemeen

TUBBERGEN - De inwoners van Tubbergen zijn goed op weg met het scheiden van hun afval. Zowel de hoeveelheid restafval als verpakkingsafval daalde het afgelopen jaar, zo blijkt uit cijfers van afvalinzamelaar Rova.

De Twentse gemeenten hebben de ambitie om in 2030 de hoeveelheid restafval per inwoner terug te dringen naar 50 kilo per persoon, per jaar. In Tubbergen zit men nu op 64 kilo per jaar. Daarnaast zamelde Rova gemiddeld 37 kilo verpakkingsafval in per inwoner evenals 168 kilo GFT-afval. Dit is een fikse stijging; een jaar eerder was dit nog 157 kilo.

Mooi resultaat
Het Tubbergse scheidingspercentage zit op 80 procent, wat al boven de landelijke norm van 75 procent is. Wethouder Ursula Bekhuis is dan ook trots op dit resultaat. "Ik hoop dat onze inwoners zich willen (blijven) inzetten voor het goed scheiden van afval. Samen kunnen we zorgen voor een prettige en duurzamere leefomgeving. Niet alleen voor onszelf, maar ook juist voor volgende generaties. Laten we daarom met elkaar de schouders eronder zetten, zodat we de doelstelling voor 2030 halen."

Goede voorlichting
De gemeente en afvalinzamelaar Rova hebben de afgelopen jaren al veel voorlichting gegeven om het correct recyclen van de diverse afvalstromen te stimuleren. Zo neemt Tubbergen dit jaar ook deel aan de bewustwordingscampagne 'Terugwinnaars' van Rova. Deze laat zien wat het belang is van goed afvalscheiden. Papier, plastic en textiel kunnen goed hergebruikt worden, met minder gebruik van kostbare grondstoffen wat zorgt voor een lagere belasting van het milieu. Meer informatie over deze campagne is te vinden op www.terugwinnaars.nl.

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 20 uur geleden
De kampioenstitel was een mooie afsluiter voor het elftal.
SDC '12's JO13-1 is kampioen! 21 uur geleden
Afbeelding
Zwembad de Kuiperberg op zondag 28 april weer open 21 uur geleden
Afbeelding
Eerste dameselftal SDC '12 viert kampioenschap 22 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 22 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 23 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 23 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland gisteren