Foto: FRANZ FRIELING 48527 NORDHORN

'Peetouders' noemen nieuwe alpaca in dierentuin 'Pedro'

NORDHORN - De dierentuin van Nordhorn is zeer blij met de grote steun van de donateurs en 'peetouders' de afgelopen tijd. Het Tierpark Nordhorn was in de crisistijd lang gesloten, waardoor inkomsten uitbleven en kosten doorliepen. Gelukkig trokken dierliefhebbers uit de brede regio massaal de portemonnee om het park te steunen.

Zo zag de dierentuin het aantal 'peetouders' in de zeven weken sluiting zelfs verdubbelen naar meer dan 700. De peetouders zijn bezoekers die een dier geadopteerd hebben voor een vast bedrag per jaar. Zij worden dan onder meer uitgenodigd voor een peetouderdag met speciale rondleidingen, maar er zijn ook ándere voordeeltjes.

Nieuwe naam
Zo schreef de dierentuin ook een namenwedstrijd uit onder de peetouders. Zij mochten de naam bedenken van de nieuwe Alpacahengst van de dierentuin. De keuze viel uiteindelijk op de naam Pedro, ingediend door lerares Friederike Siepker. Samen met haar partner is zij niet alleen jaarkaarthouder, maar ook peetouder van de bonte Bentheimer varkens.

Meer berichten