Foto: Shutterstock.com

In september besluit Tubbergs carnaval

TUBBERGEN - De coronacrisis had de afgelopen tijd al een grote impact op alle geplande evenementen. Hoewel we langzaam wat meer grip krijgen op de situatie, zullen de gevolgen van de crisis nog lang merkbaar zijn. Zo staat ook het carnaval van 2021 zelfs al op losse schroeven.

Het organiseren van de jaarlijkse carnavalsactiviteiten is een grote klus, met betrokkenheid van alle gemeenten, verenigingen, ondernemers en andere partners. Het organiseren neemt doorgaans zo'n driekwart jaar in beslag. Na de zomer maakt men vaak al een start met de carnavals-planning voor het volgende jaar.

Stand van zaken
Het Carnavalsorgaan Tubbergen en de betrokken verenigingen vinden het nu nog te vroeg om al concreet te beslissen over het al dan niet doorgaan van het carnaval in 2021. De verenigingen hechten een grote waarde aan het carnaval, maar de collectieve veiligheid heeft nu ook een hoge prioriteit. Het eerste carnavalsoverleg was dan ook een bijzonder moment aldus Leon Oosterik, vorst van de Palsleef'n. "Je vergadert over een feest dat misschien niet door kan gaan vanwege redenen waarop niemand grip heeft. Toch was de sfeer positief. Er blijven nog genoeg creatieve manieren over om allerlei kleinschalige carnavalsactiviteiten te organiseren."

Definitief besluit
De verenigingen hebben besloten om op 15 september een definitief besluit te nemen over de carnavalsactiviteiten van komend jaar. Op 1 september worden de nieuwe regels voor evenementen bekend, die hopelijk voldoende ruimte bieden voor een volwaardige carnavalsperiode. Burgemeester Wilmien Haverkamp benadrukt dat carnaval een belangrijke traditie is voor jong en oud, en dat ook de gemeente zich in zal zetten om te 'denken in mogelijkheden'.

Mooie uitdaging
Dat is een uitdaging die alle verenigingen met beide handen aangrijpen. "Natuurlijk is het reguliere carnaval het allermooiste, maar als dit vanwege corona niet lukt, dan willen we proberen om in ieder geval op een andere wijze mogelijk kleinschaliger of op een alternatieve wijze toch samen carnaval te vieren. Ik ben ervan overtuigd dat we er met ons allen iets moois van gaan maken.", aldus de burgemeester.

Meer berichten