Afbeelding

Openluchtzwembad de Kuiperberg weer geopend

Algemeen

OOTMARSUM - De eerste zwemmers konden afgelopen weekend weer volop genieten: openluchtzwembad de Kuiperberg in Ootmarsum is weer geopend! Het bad onderging dit jaar een grondige renovatie, waardoor het weer helemaal voldoet aan de moderne wensen en eisen.

Het mooie, zonnige weer tijdens de pinksterdagen was natuurlijk het perfecte moment om het bad te heropenen. Nou ja, perfect... de nodige veiligheidsmaatregelen zijn natuurlijk wel een beetje een domper op de feestvreugde.

Beperkt open
Het bad moest diverse maatregelen nemen om te grote drukte te voorkomen. Het is nou eenmaal een gegeven dat zwembaden tijdens warm weer populair zijn, dus reserveren is noodzakelijk voor zowel banen trekken als het recreatieve zwemmen. Verder dienen bezoekers thuis zwemkleding aan te trekken. De kleedkamers kan men alleen gebruiken bij het verlaten van het bad. Ook de douches zijn uitgeschakeld.

Zwemmogelijkheden
De openingstijden zijn ook afgestemd op deze maatregelen. In de weekends is het bad van 10.00 tot 13.00 uur geopend voor banenzwemmen en van 13.30 tot 17.00 uur voor recreatief zwemmen. Door de week is het wedstrijdbad geopend voor banenzwemmers van 07.00 tot 11.00 uur en van 17.30 tot 19.30 uur. Van 13.30 tot 17.00 uur is er gelegenheid voor recreatief zwemmen (in het wedstrijdbad, recreatiebad of peuterbad).

Reserveren
Alle maatregelen zijn te vinden op www.zwembadootmarsum.nl. Via deze website kan men ook reserveren. Degene die geen internet heeft of hier niet zo handig mee is kan telefonisch reserveren via 0541 29 16 16 of eventueel via de Dorper Esch: 0541 – 35 53 50.

Renovatie
Het bad onderging dit jaar een uitgebreide renovatie. Eén ding is nog niet helemaal af: de glijbanen kunnen nog niet gebruikt worden omdat deze nog gecoat worden. Verder is een deel van de ligweide nog even buiten gebruik. Verder werden nieuwe speeltoestellen geplaatst in het peuter- en recreatiebad en de gebouwen kregen grondig onderhoud. In de horeca werd een nieuwe bar geplaatst en de aankleding van het terrein werd aangepakt.

Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 3 uur geleden
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 3 uur geleden
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen gisteren
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 5 mei, 13:04
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34