Afbeelding

Eindelijk verharding voor deel van zandweg in Langeveen

Algemeen

LANGEVEEN - Het is voor de buitenwereld niet een heel spannend item. Maar de omwonenden van de Grensweg in Langeveen zijn er maar wat blij mee: het laatste deel van de weg krijgt nu een verharding. Hiermee komt een einde aan 25 jaar irritatie.

De Grensweg is het laatste stukje weg in het noorden van Langeveen naar - u raadt het al - de Duitse grens. Een deel van deze weg is echter een zandweg. Passerend verkeer doet dan veel stof opwaaien, tot grote ergernis bij omwonenden. Zij hebben dagelijks een laagje stof op hun vensterbanken liggen. Rustig in de achtertuin zitten is daardoor ook aardig uitgesloten. Gerbert Jan Hendriksen, voorzitter van de dorpsraad Langeveen: "Dat is natuurlijk heel vervelend en ook niet goed voor de gezondheid.” Fietsers en wandelaars maken vanwege het stuifzand ook nauwelijks gebruik van het fiets-voetpad langs de zandweg.

Lange wens
De dorpsraad zette de wens om de weg te verharden op de agenda en zo kwam het in het Maatschappelijk Akkoord Tubbergen te staan, op de kernagenda van Langeveen. “De weg trekt veel grensverkeer wat de stofoverlast veroorzaakt”, aldus wethouder Erik Volmerink. “We hebben de afgelopen jaren geprobeerd om de zandweg in goede staat te krijgen, maar de overlast bleef. Daarom hebben we, na overleg met de dorpsraad en omwonenden, als college besloten om een deel van de Grensweg verder te verharden. Zo kunnen de omwonenden weer prettig in en rond hun eigen huis leven en dat vinden we belangrijk”, aldus wethouder Volmerink. Het stuk zandpad dat verhard wordt is 160 meter lang. Het laatste gedeelte van de zandweg ligt tussen de begroeiing en hier wonen geen mensen, hierdoor is de stofoverlast daar minder. Dit deel zal onverhard blijven. Zowel de dorpsraad als de omwonenden zijn blij met deze oplossing. “Het probleem speelde al bijna 25 jaar. De vorige voorzitter Gerard Avéres heeft hier ook veel voor betekend”, licht Hendriksen toe. “Maar elke oplossing die was gevonden hielp maar even. Wij zijn daarom erg blij dat de verharding wordt verlengd maar die weg niet geheel verhard wordt, want we willen voorkomen dat het een racebaan wordt.” Nadat het besluit van het college ook door de gemeenteraad is goedgekeurd kan er na de zomervakantie gestart worden met de aanleg van de verharding. Tot groot genoegen van omwonenden.

Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 18 uur geleden
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 19 uur geleden
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 3 mei, 14:29
Afbeelding
Rustig aan op het Thijplein Rossum 3 mei, 13:46