Afbeelding

Praat mee over het lokale sport- en beweegakkoord

Algemeen

TUBBERGEN - In beweging blijven is belangrijk; niet alleen voor de gezondheid, maar ook voor de gemoedstoestand. Zeker in deze tijd waar we amper uit huis komen en sport stil ligt, is het belangrijk om toch een beetje actief te blijven. Sportformateur Moniek Kleinsman hoopt dat mensen deze tijd óók even willen gebruiken om mee te praten over het nieuwe sport- en beweegakkoord.

Kleinsman is in februari begonnen met het opstellen van het lokale sport- en beweegakkoord. Dit heeft als doel om zoveel mogelijk mensen aan het sporten of in ieder geval bewegen te krijgen. Maar dan moet je wel weten wat mensen precies willen. "Sindsdien heb ik veel partijen gesproken. Ik ben uiteraard ook benieuwd naar de ideeën van inwoners en ondernemers: wat vindt u belangrijk voor het Lokaal Sport/beweegakkoord? Mist u bijvoorbeeld nog bepaalde sport of beweegactiviteiten in de gemeente? Dit is de kans om uw mening te geven, vul daarvoor de enquête in.” Dit kan nog tot en met 26 april; kijk voor de link op www.tubbergen.nl

Grote ambitie

De enquete moet belangrijke inzichten geven in wat mensen belangrijk vinden, hoe ze nu sporten en bewegen maar ook waar verbetering mogelijk is. Zo is het voor sommige groepen niet gemakkelijk om deel te nemen aan sportaanbod; denk bijvoorbeeld aan ouderen of mensen met een beperking. Gelukkig is er de afgelopen jaren wel meer aandacht gekomen om ook deze groepen te laten bewegen; er zijn seniorensporten zoals walking football en beweegpleinen gerealiseerd, maar ook meer g-afdelingen voor mensen met een beperking die toch georganiseerd willen sporten in teamverband.

Vervolg

De uitkomsten van alle gesprekken met sportaanbieders en de inbreng van inwoners zal gebruikt worden om een eerste concept vorm te geven. Inmiddels zijn er inhoudelijke gesprekken gevoerd met organisaties in de periferie, zoals fysiotherapeuten, wijkverpleegkundigen, UWV, GGD, scholen, dorpsraden en vrijwilligers. De ambitie is om het definitieve lokale sport- en beweegakkoord eind juni af te hebben.

Wie digitaal niet zo vaardig is, heeft vaak meer moeite om goede bank-gerelateerde informatie te vinden. Het Bankinformatiepunt kan helpen met algemene vragen.
Bankinformatiepunt in de bibliotheek Tubbergen 13 uur geleden
Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 6 mei, 12:41
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 6 mei, 12:31
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 5 mei, 14:49
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 5 mei, 13:04
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30