Afbeelding

Voorkom een lelijke val van de trap

Algemeen

TWENTE - We staan er te weinig bij stil, maar het zou eigenlijk wel moeten: de risico's van de trap. Als je er over nadenkt is het eigenlijk heel raar om zo'n groot gat in je woning te hebben. Niet verrassend levert de trap jaarlijks dan ook diverse doden en gewonden op.

Het Twentse project Lang Zult U Wonen geeft veel advies over langer veilig en behaaglijk wonen in uw eigen woning. Met relatief kleine aanpassingen is dit goed mogelijk. Ook de trap moeten we hierbij niet vergeten; een lelijke val is immers niet aangenaam.

Veilige trap
Wanneer het lopen wat moeilijker gaat kunt u diverse maatregelen nemen. Bijvoorbeeld het plaatsen van een tweede trapleuning, zodat u aan beide kanten van de trap een leuning vast kunt pakken. Ook het gebruik van stroeve antislip traptreden kan helpen. Vervang oude vloerbedekking over de volledige breedte.

Meer mogelijk
Een belangrijke oorzaak van vallen is het gebrekkige zicht in het trapgat. Het is dan ook verstandig om ervoor te zorgen dat de trap goed verlicht is. Dit kan heel eenvoudig door bijvoorbeeld extra lampjes met bewegingssensoren te plaatsen die automatisch aan en uit gaan. Wanneer u fysieke problemen ervaart met het traplopen kunt u ook kiezen voor de plaatsing van tussentreden. Deze halveren de traphoogte.

Afbeelding
Vrijwilligers van de EHBO gaan langs de deuren 13 apr, 18:07
Sportcentrum de Vlaskoel in Tubbergen
Onderzoek één gezamenlijk sportbedrijf 13 apr, 14:02
De artiesten maken muziek van alle tijden, van Scarborough tot Rio.
Fair Tunes met Vocalgroup Ofkoors en Trio Gilet 12 apr, 18:09
VAST verwijst naar: Voor Aangepast Sporten Tubbergen.
Kinderkledingbeurs schenkt cheque aan VAST 12 apr, 14:03
Afbeelding
10e editie Kunst Kijken in Tubbergen 12 apr, 12:00
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Afbeelding
Wandel met een gids over Landgoed Singraven 11 apr, 18:52
 De tot aan dat moment minst scorende ploeg in de 4e divisie legde maar liefst zes ballen in het goal van TVC '28.
SDV Barneveld heer en meester in hun eigen huis tegen TVC '28 11 apr, 14:50