Afbeelding

Nieuwe AED's voor EHBO Denekamp

Algemeen

DENEKAMP - De EHBO-vereniging van Denekamp heeft de beschikking over twee nieuwe AED's. Deze levensreddende Automatische Externe Defibrillatoren zijn dankzij veel steun uit de brede regio nu in gebruik genomen.

De EHBO-vereniging was toe aan een nieuwe AED, zo bleek een tijdje geleden. Bij de keuring van het apparaat bleek dat deze binnen een jaar vervangen zou moeten worden. Deze AED wordt gebruikt voor een eventuele inzet tijdens de 40 evenementen waar de EHBO bij betrokken is. Zo ontstond het idee bij Frank Tellman om RTV Oost te vragen de aanschaf van een AED op te nemen in 'Overijssel in Actie'.

Promotie
Redacteur / verslaggever Esther Rikken ondersteunde de actie. Op 18 oktober werd samen met vrijwilligers een promotiefilmpje gemaakt bij Bed en Breakfast Mössems. Ook kwam men in de uitzending van Radio Oost. Al snel kwam een reactie; de plaatselijke Rabobank had de oproep voor een nieuwe AED voorbij zien komen en zij wilden heel graag een financiële bijdrage leveren. Ook kwamen er door het gemaakte online filmpje en social media al mooie donaties binnen via particulieren.

Eerste AED
Een en ander leverde al snel 600 euro op. Ook de Stichting AED Beheer Nederland nam contact op; bij hen kon de EHBO een AED aanschaffen voor 1.000 euro, waarbij de rest van het aankoopbedrag door deze Stichting werd gedoneerd. Naar aanleiding van de actie zijn er nog donaties binnen gekomen van onder andere de AED werkgroep 't Pierik, de Dorpsraad Denekamp en de Veteranen. Door al deze donaties is het doel inmiddels bereikt.

Tweede AED
Door alle publiciteit begon de inzameling ook meer te leven bij ondernemers en bedrijven In Denekamp. Ongeveer 13 lokale ondernemers hebben toegezegd om ook een bijdrage te willen geven voor een tweede AED. Dit is ook mede mogelijk gemaakt doordat de Stichting AED Beheer Nederland ook de tweede aan te schaffen AED weer deels wil gaan sponsoren. Afgelopen vrijdag werden de twee nieuwe AED's officieel in gebruik genomen. In het bijzijn van RTV Oost en dhr. Geert Kollen van Stichting AED Beheer.

Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 1 uur geleden
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 1 uur geleden
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 22 uur geleden
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek gisteren
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34