Afbeelding

Ineke Eissink en William Ankoné exposeren in De Bond

Algemeen

OLDENZAAL - Wie met Ineke Eissink-Bruijns in gesprek raakt, ontdekt al snel dat hier een creatieve vrouw spreekt. Die zeker trots kan zijn op haar kunstwerken die vanuit haar hoofd, hart en handen tot stand zijn gebracht.

Inspiratie vinden en die vanuit de wens van de opdrachtgever omzetten tot een sieraad; dat is haar doel. Reden dan ook dat de directie van Stadstheater de Bond haar heeft geselecteerd om haar werk te exposeren in De Bond. Ineke is al jaren actief als edelsmid. Wat als hobby is begonnen is uitgegroeid tot vakmanschap met het op een wel zeer bijzondere wijze invulling geven aan de uitvoeringen.

Werkwijze
Het liefste werkt ze vanuit een opdracht. Waarbij de eerste stap is het ontdekken van de reden waarom de opdrachtgever haar een sierraad wil laten maken. Voor wie is het sierraad bestemd? Daarna zoekt ze naar combinaties in vorm, kleur en grootte van het sierraad. Ineke praat met en heeft passie voor het creatieve proces. Bij haar zoektocht naar unieke combinaties die ze ontdekt bij dat creatieve proces gaat ze de uitdaging aan en komt tot een uniek sierraad. Door de vorm, kleur en unieke vormen ontstaat er een spanningsveld. Zowel bij Ineke als edelsmid zelf, maar ook bij de opdrachtgever, drager of draagster van het uiteindelijke sierraad.

Expositie
Ineke Eissink exposeert samen met William Ankoné, de in Oldenzaal geboren beeldend kunstenaar. De expositie in De Bond is te bekijken tot en met vrijdag 6 december. Geopend dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Foto en tekst
Martin Meijerink

Afbeelding
Ontdek Hart van Noordoost-Twente online 2 uur geleden
Afbeelding
'Wish' in het Kulturhus 21 uur geleden
Dauwtrappen
Dauwtrappen in Deurningen gisteren
VocalGroup For You toont graag hun talent op woensdag 29 mei.
VocalGroup For You geeft optreden voor Tubbergen Toont Talent 30 apr, 13:03
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur Mijande Wonen 29 apr, 14:18
De drone is een handig hulpmiddel om nesten te ontdekken met zo min mogelijk verstoring. (Foto: Hennie Schröder)
Record aantal nesten van grutto's ontdekt met drone 29 apr, 12:01
Er is veel mooie natuur gerealiseerd de afgelopen jaren. Ga mee en ontdek het eindresultaat van al deze inzet.
Laatste Natura 2000-excursies Manderheide op 23 mei en 5 juni 27 apr, 13:43
Afbeelding
Bedreiging in de gemeentepolitiek 27 apr, 13:17