Afbeelding

Tubbergen zet starters en ondernemers in het zonnetje

Algemeen

TUBBERGEN - De gemeente Tubbergen reikt op 14 november de eerste editie van de Startersprijs Tubbergen uit. Starters en groeiende ondernemers zijn van groot belang voor de lokale economie. Gemeenten spelen een belangrijke faciliterende rol bij het ondersteunen van deze groei, met de Startersprijs als een mooi uitvloeisel van deze ambitie.

Ondernemers vormen de motor van onze samenleving. Ze zien kansen en durven die te pakken. Ze hebben lef, durf en doorzettingsvermogen en zorgen voor een levendige economie. Ook is een belangrijk deel van de werkgelegenheid aan hen te danken en floreert het verenigingsleven dankzij hun steun. Zij verdienen meer dan een schouderklopje en daarom hebben de ondernemersverenigingen samen met de gemeente de Ondernemersprijs en de Startersprijs Tubbergen in het leven geroepen.

Veel interesse
Naar aanleiding van een oproep binnen de ondernemersverenigingen is er een werkgroep gevormd, bestaande uit ondernemers en twee medewerkers van de gemeente waaronder de bedrijfsconsulent. Starters en ondernemers werd vervolgens gevraagd zichzelf of anderen voor te dragen voor één van de twee prijzen. Dat resulteerde in ruim 30 aanmeldingen. Daarvan zijn er vier in de race voor de titel Starter van het jaar en zeven voor de titel Ondernemer van het Jaar.

De genomineerden
Er is een mooie diversiteit aan bedrijven genomineerd voor deze starters- en ondernemersprijzen. Bij de starters zijn dit Twentechnics Langeveen, Stayble Mander, Maretie Masselink Vasse en Kluslady Albergen maken kans op de Startersprijs. Bij de ondernemers: Koopman assurantiën Albergen, Bomech Albergen, Bouwmetaal Tubbergen, Top Twence Tubbergen, Kamphuis Sloopwerken Reutum, Helicentre Manderveen en Plus DA Wallerbosch Geesteren.

Jurybezoek
In aanloop naar de uitreiking brengt de jury een bezoek aan alle genomineerde ondernemers. Naar aanleiding van dit bezoek bepaalt de jury uiteindelijk de winnaar per categorie. Op 14 november is de uitreiking in 't Oale Roadhoes en is toegankelijk voor iedereen.

Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 12 uur geleden
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 12 uur geleden
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 5 mei, 14:49
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 5 mei, 13:04
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34