Afbeelding

Weekend van de Wetenschap

Algemeen

LATTROP - Komend weekend, 5 en 6 oktober, is weer het Weekend van de Wetenschap. Ook de Cosmos Sterrenwacht in Lattrop doet mee met als thema "de Zon, onze eigen ster".

Op zaterdagavond 5 oktober geeft sterrenwacht medewerker Pieter Boom een lezing over de Zon. Waar vinden we onze Zon in de Melkweg en het Universum en welke processen spelen zich af op de Zon? Hoe verhoudt onze Zon zich ten opzichte van andere sterren? Op aarde zijn we bang voor kernenergie, maar wat we ons niet realiseren is dat de zon een megakernreactor is. Dit kernfusie proces is de leverancier van de zonne-energie, essentieel voor leven op Aarde. Deze lezing is vooral geschikt voor volwassenen en voor kinderen met een beetje meer interesse in de sterrenhemel.

Zondag
Op zondagmiddag 6 oktober is er ook een lezing over de Zon, maar deze is voor iedereen, jong en oud, goed te volgen. Wat is de Zon voor een ding? Zijn er meer zonnen in het heelal en hoe groot zijn die? Wat zijn zonnevlekken? Hoe heet is het op de Zon? We vertellen het allemaal. Op beide dagen kan het planetarium bezocht worden, een grote halfronde koepel. Aan de binnenkant van de koepel wordt de actuele sterrenhemel geprojecteerd. Kijk links, rechts, voor en boven u, u zit in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. Ze laten de mooiste sterrenbeelden zien, met de figuurtjes die daarbij horen. De sterrenwacht is zaterdag open van 19.30 tot 22.30 uur, waarbij de lezing om 20.00 uur start. Zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Kijk op: www.cosmossterrenwacht.nl

Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 13 uur geleden
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 14 uur geleden
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 16 uur geleden
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 3 mei, 14:29
Afbeelding
Rustig aan op het Thijplein Rossum 3 mei, 13:46
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal 3 mei, 12:24
Afbeelding
Trekkertrek in Denekamp 3 mei, 11:38