Afbeelding

Brandweer Ootmarsum zoekt nieuwe vrijwilligers

Algemeen

OOTMARSUM - Lokaal inzet bare brandweervrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor ieders veiligheid. Bij nacht en ontij zijn de vrijwilligers inzetbaar, dag in, dag uit. Maar het vak van brandweerman en -vrouw is niet voor iedereen; de druk is hoog. Om nieuwe mensen te vinden organiseert de Brandweer Ootmarsum op zaterdag 31 augustus een open dag.

Op deze dag zijn alle geïnteresseerden van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur in de kazerne aan de Laagsestraat 4. Het publiek kan zo een leuk kijkje krijgen in het leven van de brandweer. De Ootmarsumse brandweermensen zijn uiteraard trots op hun werk en willen dit graag delen met familie, vrienden en hun lokale gemeenschap.

Demonstraties
Gedurende de open dag zal de brandweer diverse demonstraties geven, waaronder blusdemonstraties met de vlam in de pan en brand in een wasdroger. Ook laten zij zien hoe de brandweer te werk gaat bij een verkeersongeval met beknelde slachtoffers. Voorlichting is een belangrijk onderdeel van het werk van de brandweer. Immers, inwoners kunnen zelf ook veel doen om brand te voorkomen - wat altijd beter is dan blussen... De brandweermensen geven daarom ook advies over brandveiligheid in en om het huis. Kinderen kunnen deelnemen aan een leuk blusspel en er is een springkussen.

Mensen nodig
Het doel van de open dag is ook om vooral mensen te interesseren voor het werk als brandweervrijwilliger. Er is grote behoefte aan mensen die in de buurt van de kazerne wonen en zo snel ter plaatse kunnen zijn. Het vak is wel absoluut uitdagend; men moet altijd inzetbaar zijn en de eisen voor training zijn streng. Mede hierdoor is het de afgelopen jaren steeds problematischer geworden voor lokale kazernes om voldoende inzetbare vrijwilligers te vinden. Zij moeten immers voldoen aan de strenge opleidings- en trainingseisen net als betaalde krachten, wat veelal lastig te combineren is met een betaalde baan en gezinsleven.

Snelle behandeling is essentieel, zeker bij een herseninfarct.
Kunt ú een beroerte goed herkennen? gisteren
Naast de spreekuren houden de OV-ambassadeurs ook regels proefreisjes om dit in de praktijk te brengen.
Vrijwilligers helpen u op weg met openbaar vervoer 18 mei, 12:39
Afbeelding
Duofiets in Denekamp 18 mei, 12:29
Anneke Sipkens tourde al door het land om kennis te maken met de vele leden.
Vijf maanden na de fusie van ANBO-PCOB: waar staan we nu? 18 mei, 10:42
Fraudeurs sturen vaak digitale facturen, al dan niet na een telefonisch contact. Let goed op wát u tekent of betaalt!
Gemeenten waarschuwen weer voor aanbieders van nepgidsen 18 mei, 10:38
Afbeelding
Run Bike Run Deurningen viert 25-jarig jubileum op 23 juni 17 mei, 16:24
Mascotte Dirkie promoot onder leiding van het Oranjecomité Weerselo en de Noaberkermiscommissie de vernieuwde Weerselose kermis.
Noaberkermis moet leuke traditie levend houden voor de jeugd 17 mei, 16:17
Afbeelding
Streep door plan AZC aan Foksweg 17 mei, 15:18