Afbeelding

Praat mee over Sportakkoord

Algemeen

DINKELLAND - Sport en beweging zijn belangrijk voor alle inwoners en alle leeftijden. In beweging blijven zorgt niet alleen voor een goede gezondheid op de korte termijn, maar ook in latere jaren hebben we veel profijt van een actieve leefstijl. Toch krijgt lang niet iedereen voldoende beweging. De gemeente wil nu graag in gesprek met onder meer sportverenigingen om hier een slag in te maken.

Dinkelland voert een actief gezondheidsbeleid, gericht op het gezond maken en houden van alle inwoners. Als onderdeel hiervan is er ook de Sportnota. Deze stamt al uit 2008, waardoor het wenselijk is om deze te actualiseren. Immers, er zijn de afgelopen elf jaar zeker ook nieuwe ontwikkelingen en inzichten ontstaan met betrekking tot sporten. Bovendien zijn er op lokaal niveau ook andere mogelijkheden ontstaan, bijvoorbeeld door de verbetering van de sportparken en uitbreiding van sportaanbod.

Breed draagvlak
De gemeente wil nu graag in gesprek met alle partijen die in de brede zin te maken hebben met sport en beweging. Niet alleen de georganiseerde sportverenigingen, maar ook commerciële aanbieders zoals sportscholen, fitnesscentra en de fysiotherapiepraktijken kunnen hier een rol in spelen.

Wat komt aan bod?
Bij de praatavond komen veel aspecten van lokaal sporten aan bod. De gemeente speelt een belangrijke faciliterende rol in dit geheel, dus de duurzame sportinfrastructuur is ook een belangrijke factor. Verder zetten de partners in op inclusief sporten en bewegen. Het lokale aanbod moet geschikt zijn voor alle inwoners, ook wanneer deze kampen met speciale uitdagingen zoals een handicap, waardoor ze niet altijd mee zouden kunnen komen bij een reguliere sportvereniging. Gelukkig staan wel steeds meer verenigingen en sportaanbieders open voor deze groep. Verder is het vitaal houden van sport- en beweegaanbieders en stimuleren van een positieve sportcultuur een grote prioriteit. De gemeente wil verder inzetten op een stukje topsport dat inspireert. Naast amateursporters zijn er namelijk ook veel jonge talenten die met de juiste ondersteuning door zouden kunnen groeien tot sporters met internationaal succes. De gemeente faciliteert dit met goede voorzieningen en de clubs professionaliseren zich om dit soort talent te ondersteunen.

Aanmelden
De gemeente organiseert een praatavond volgende week dinsdag 16 juli. Deze zal gehouden worden van 19.00 tot 21.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Denekamp. Aanmelden kan nog tot en met deze vrijdag via rik.stamsnieder@noaberkracht.nl. Belangstellenden kunnen bij verdere vragen ook contact opnemen met projectleider Iwan Bult op 06-12 97 85 41.

Het traject
De hoop is dat zoveel mogelijk organisaties komende week deel zullen nemen aan de praatavond. De gemeente zal de reacties samenvatten en verwerken. De ambitie is dan om na de zomervakantie een akkoord te kunnen presenteren waarin alle thema's een plek krijgen.

Wie digitaal niet zo vaardig is, heeft vaak meer moeite om goede bank-gerelateerde informatie te vinden. Het Bankinformatiepunt kan helpen met algemene vragen.
Bankinformatiepunt in de bibliotheek Tubbergen 8 uur geleden
Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 6 mei, 12:41
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 6 mei, 12:31
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 5 mei, 14:49
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 5 mei, 13:04
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30