Afbeelding

Column: Week vol van emotie en gevoelens

Algemeen

De afgelopen week ervaren als week vol van emotie en gevoelens. Het begon allemaal vrijdag met Lintjesregen. Op weg naar de Hofkerk kwam ik haar tegen ze liep ineen gedoken met haar boodschappenkarretje voorbij. Ik herkende haar, tot tweemaal toe een overduidelijke goedemorgen, ze groette amper en liep door. Ik had haar een tijdje niet gezien. Ik dacht wat gaat de tijd van ouder worden toch snel, ook in Oldenzaal. Het gaf even een domper op de blijheid waarmee ik naar de Hofkerk was gekomen. Maar eenmaal binnen werd ik bevangen door de sfeer van blijdschap en vreugde toen Burgemeester Patrick Welman acht Oldenzaalse vrijwilligers in het zonnetje zette. Wat een inzet en energie hebben deze vrijwilligers in Oldenzaal tot stand gebracht. Complimenten al om.
De vreugde boodschap werd nog eens over gedaan op Koningsdag toen vele Oldenzaalse gedecoreerden samen en uit volle borst het Wilhelmus zongen. Deze dagen gaven mij het het goede gevoel waarin ik ervaarde hoe het mooie en goede in mensen wordt gewaardeerd en uitgesproken. Een goed gevoel had ik en heb ik nog steeds over gehouden aan de Stolpersteine wandeling. Oud en jong liepen mee in de tocht langs 23 Stolpersteine die door de stichting Stolpersteiner waren gelegd en die een ode brengen en de herinneringen doen vasthouden. Emotioneel waren de verhalen uit het boekje van Lies Koster die vertelde over de 68 Joden die uit Oldenzaal slachtoffer werden van de Holocaust. De verhalen doorgeven aan de jeugd. Ik zag een vader met zijn kinderen dit benadrukken en uitleg geven. Dat geeft mij senior het gevoel van het goede dat we willen benadrukken. Immers de jeugd moet weten en bewaken dat we vrij zijn en vrij willen blijven en dat dit niet vanzelfsprekend is.
Zaterdag 04 mei de dag dat mijn overleden lief 82 zou zijn geworden, deed mij overdenken dat het leven niet oneindig is. Blij dat ik nog mee kan kijken naar de ondergaande zon aan de horizon. Blij was ik ook bij de Dodenherdenking zaterdagmiddag 04 mei op het station van Oldenzaal om 12.03 uur. Ook hier heeft de jeugd de taak op zich genomen om de spoorman Jan.J.Zorn blijvend te gedenken. Bijzonder was, dat na jaren van afwezigheid er belangstelling was vanuit het Oldenzaals gemeentebestuur. Burgemeester Patrick Welman en wethouder Evelien Zinkweg en vele Oldenzalers toonden hernieuwde belangstelling en dat voelde goed.
Met een blij en goed gevoel vierde ik Bevrijdingsdag 2019. De voorbereidingen voor 75 jaar Oldenzaal bevrijd 2020 zijn in volle gang. Op 19 mei 2019 gaan wij gedenken de 214 Sinti en Roma. Laten we niet vergeten de 6 nog ontbrekende Stolpersteine in Oldenzaal een plek te geven.

Kaatjeknip mei 2019
Reactie: Knipkaatje@gmail.com

VocalGroup For You toont graag hun talent op woensdag 29 mei.
VocalGroup For You geeft optreden voor Tubbergen Toont Talent 30 apr, 13:03
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur Mijande Wonen 29 apr, 14:18
De drone is een handig hulpmiddel om nesten te ontdekken met zo min mogelijk verstoring. (Foto: Hennie Schröder)
Record aantal nesten van grutto's ontdekt met drone 29 apr, 12:01
Er is veel mooie natuur gerealiseerd de afgelopen jaren. Ga mee en ontdek het eindresultaat van al deze inzet.
Laatste Natura 2000-excursies Manderheide op 23 mei en 5 juni 27 apr, 13:43
Afbeelding
Bedreiging in de gemeentepolitiek 27 apr, 13:17
King's Men kreeg afgelopen jaar veel lovende reacties op de toegankelijke vertolking van King Lear.
King's Men weer op de planken met meertalig verhaal KING LEAR 27 apr, 11:36
De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 26 apr, 15:41
Er werden weer mooie sportieve prestaties geleverd!
Judoka's ontvangen weer diploma's bij competitie 26 apr, 15:01