Afbeelding

Brandweer Twente zoekt vrijwilligers

Algemeen

DINKELLAND - De Brandweer Twente start deze vrijdag met een campagne voor het werven van vrijwilligers. De brandweer is op zoek naar mannen en vrouwen, die zich willen inzetten voor de veiligheid van de Twentse inwoners.

Burgemeester John Joosten van Dinkelland geeft deze vrijdag de aftrap voor de wervingscampagne. Bij Brandweer Twente zijn ruim 700 vrijwilligers actief. Samen met de beroepscollega's bestrijden zij jaarlijks ongeveer 4.500 incidenten. "Vanuit onze 29 kazernes in Twente werken we 24 uur per dag aan een veilig Twente. Ieder jaar zoeken we weer enthousiaste vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten", aldus Rob Bokdam, sectorhoofd Repressie bij Brandweer Twente. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend en dankbaar. Pak deze kans!

Keuze
Voor de meeste kazernes is de brandweer op zoek naar vrijwilligers die binnen enkele minuten voor een uitruk op de kazerne kunnen zijn (op basis van vrije instroom). Dus mensen die in de buurt van een kazerne wonen of werken. Voor de kazernes in Almelo en Hengelo Centrum zoeken ze mensen die meedraaien in de kazernering; hierbij verblijf je tijdens een dienst in de avond/nacht of in het weekend aan de kazerne. In de buurt van deze kazernes wonen is dan niet noodzakelijk. Het woord 'vrijwilliger' wil overigens niet zeggen dat het werken bij de brandweer vrijblijvend is: de inwoners rekenen op de brandweer en daarbij is de inzet van vrijwilligers cruciaal. Je volgt een vakopleiding en oefent wekelijks, hiervoor ontvang je een vergoeding. Voor Hengelo en Almelo zoeken we ook brandweerduikers.

Werkgevers
Dit jaar richt de campagne van de brandweer zich ook op Twentse werkgevers. "In diverse bedrijven rondom onze kazernes werken overdag mensen die onze nieuwe vrijwilligers kunnen zijn. Vaak zijn werkgevers zich hier niet van bewust. Een opgeleide brandweervrijwilliger kan zeker toegevoegde waarde hebben voor een bedrijf", aldus Karin Groenewegen, teamleider bij de brandweer. Zo hebben zij geen BHV-cursus meer nodig.

Wie digitaal niet zo vaardig is, heeft vaak meer moeite om goede bank-gerelateerde informatie te vinden. Het Bankinformatiepunt kan helpen met algemene vragen.
Bankinformatiepunt in de bibliotheek Tubbergen 15 uur geleden
Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 6 mei, 12:41
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 6 mei, 12:31
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 5 mei, 14:49
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 5 mei, 13:04
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30