Afbeelding

"Stamppot wortelen met ui en stoofvlees!"

Algemeen

OLDENZAAL - Het zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen is de opdracht die men aan ons ouderen stelt. In mijn woon en leef omgeving lukt mij dat redelijk.

De sociale contacten in stand houden met de buren en de mede-bewoners in het wooncomplex lukt ook goed. Blij ben ik, dat mijn (overleden) vrouw, ze was een ware keukenprinses, mij de kneepjes voor het bereiden van een goede maaltijd destijds heeft bijgebracht. Dus kook ik nog wekelijks nog mijn eigen potje, een smakelijke en voedzame maaltijd. Maar af en toe, stappen wij bewoners ook even uit en gaan gezamenlijk eten buiten de deur. De stationsrestauratie Oldenzaal is bij ons intrek. Een ware ontmoetingsplek voor senioren, maar ook voor junioren. Maar onlangs had iemand ons uitgenodigd om bij haar te komen eten. Het tijdstip 17.30 uur was goed gekozen en het flesje rode wijn dat we hadden meegebracht smaakte voortreffelijk. Dames hebben bijzondere aandacht voor de tafelschikking en het opdienen van de warme maaltijd. Toen ze dan ook de maaltijd serveerde bleek dit een schot in de roos, mijn lievelings gerecht: Stamppot wortelen met ui en stoofvlees. De smaakpapillen werden actief en de complimenten over de opgediende maaltijd gingen over tafel. Wat hebben we haar complimenten gemaakt en ze bloosde. Het ontlokt mij de opmerking: Zo maakte mijn moeder vroeger ook de stamppot wortelen en dat is al vele vele jaren geleden. Moeder kwam voorbij, oma kwam voorbij en vele maaltijden zoals we die vroeger thuis kregen voorgeschoteld passeerden de revue. Erwtensoep, stamppot andijvie, balkenbrij, wentelteefjes, lammetjespap. De smaakpapillen zetten ons aan de praat, en dan doet ze opening van zaken.

Maaltijdwinkel
En toen kwam de ontboezeming: "Deze maaltijd heb ik niet zelf gemaakt, maar gehaald bij: Aan Tafel Maaltijdwinkel hier in Oldenzaal". Ze noemt de prijs wat ze er voor betaald heeft en het is niet te geloven. Reden voor mij om de eigenaar van Aan Tafel Maaltijdwinkel Oldenzaal te bellen met de vraag of ik eens in zijn keuken mag kijken. En dan mag ik met eigen ogen aanschouwen hoe vakkundig en hygiënisch deze maaltijden worden geproduceerd. Dagverse producten ambachtelijk en vers bereid uit eigen keuken.Niet ver weg maar heel dicht bij: Aan Tafel Maaltijdwinkel Kloosterstraat 3 te Oldenzaal. Alleen voor ouderen? Welnee, ook voor jongeren en alleenstaanden is dit het adres voor een voedingsrijke, smakelijke en gezonde maaltijden. Kijk ook op: www.aantafel-maaltijdwinkel.nl, mail Info@aantafel-maaltijdwinkel.nl of bel: 0622275071

foto en tekst:
Martin Meijerink

Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 uur geleden
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 3 uur geleden
Afbeelding
Rustig aan op het Thijplein Rossum 4 uur geleden
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal 5 uur geleden
Afbeelding
Trekkertrek in Denekamp 6 uur geleden
Afbeelding
Opening kulturhus De Mare op zaterdag 15 juni 7 uur geleden
Foto: Herbert Huizer
Mooie uitdagingen voor de Ronde van Overijssel 7 uur geleden
Afbeelding
Ontdek Hart van Noordoost-Twente online 10 uur geleden