Afbeelding

Grondprijzen Dinkelland in de lift

Algemeen

DINKELLAND - Nu de economie weer aantrekt en ook de vraag naar bouwgrond weer fiks toegenomen is, ziet ook de gemeente Dinkelland kans om wat meer te verdienen aan de bouwgrond die nog in de portefeuille zit. De grondprijzen gaan dan ook weer omhoog komend jaar.

De gemeente Dinkelland wint net als partnergemeente Tubbergen jaarlijks onafhankelijk advies in om tot markt-conforme prijzen te komen voor de bouwgrond. Zo raadpleegde Dinkelland drie onafhankelijke taxateur/makelaars om zo tot een concensus te komen qua redelijke verkoopprijzen. Grond die te duur is verkoopt immers niet en grond die te goedkoop is levert niet zoveel op als mogelijk. Doel is dan ook om een goede prijs te vinden die aansluit bij de marktbehoefte.

Lichte stijgingen
De gemeente laat de prijzen per vierkante meter stijgen voor alle bouwlocaties. Maar er is wel een verschil van bouwplan tot bouwplan. Zo stijgen de prijzen in het bouwplan Brookhuis in Ootmarsum met 5 euro per vierkante meter. Aan de Commanderiestraat gaan de prijzen voor vrijstaande woningbouwkavels omhoog met 5 euro per vierkante meter, bij twee-onder-één-kapwoningen echter 15 euro. In Saasveld stijgend e grondprijzen in plan Diezelkamp met 5 euro in de eerste fase en 10 euro in de tweede fase. Wie in Rossum Noord grond koopt moet 10 euro per vierkante meter meer afrekenen. Er zijn ook twee kleine dalingen: in het bouwplan Pierik in Denekamp gaat de prijs met 5 tot 27 euro per vierkante meter omlaag en voor kavels op de De Mors betaalt men 5 euro per vierkante meter minder. Wie in 2018 nog een koopovereenkomst sluit met de gemeente kan nog de oude prijs betalen; vanaf januari zijn de hogere prijzen van kracht.

Wie digitaal niet zo vaardig is, heeft vaak meer moeite om goede bank-gerelateerde informatie te vinden. Het Bankinformatiepunt kan helpen met algemene vragen.
Bankinformatiepunt in de bibliotheek Tubbergen 12 uur geleden
Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 6 mei, 12:41
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 6 mei, 12:31
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 5 mei, 14:49
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 5 mei, 13:04
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30