Afbeelding
Foto: Shutterstock

Militaire oefening regio IJsselland en Twente komende week

Algemeen

Van 14 tot en met 16 mei en van 21 tot en met 23 mei is er een militaire oefening in delen van regio IJsselland en Twente, onder andere in de gemeente Tubbergen. Het gaat om een oefening waarbij helikopterbemanningen worden getraind.

TWENTE - Er wordt geoefend met het opsporen van doelen, waarbij ook laag gevlogen wordt. Er worden VW Amarok’s en opblaasbare doelvoorstellingen gebruikt in de omgeving van Tubbergen, Fleringen, Reutum en Albergen. Twee helikopters moeten deze doelvoorstellingen opsporen. De helikopters vliegen tussen 09.00 uur en 17.00 uur. De oefenende eenheid maakt zo veel mogelijk gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. In andere gevallen wordt vooraf toestemming gevraagd aan de rechtmatige eigenaar of beheerder. Er wordt alles aan gedaan om overlast en hinder te voorkomen. De oefenende eenheid zal geen gebruik maken van (oefen)munitie.

Belangrijke oefening

Dit soort oefeningen zijn voor de helikopterbemanningen van grote waarde. Het opsporen van vijandelijke eenheden is immers een belangrijk aspect in het uitschakelen daarvan. Het Nederlandse leger gebruikt voor dit doel de Apache gevechtshelikopter, die onder meer met succes ingezet werd in Irak, Afghanistan en Mali. Deze is onder meer effectief in het uitschakelen van tanks.

Afbeelding
Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 12 uur geleden
Het klootschieten kent veel fanatieke beoefenaars in de regio.
Klootschieters Java hebben zin in gezellige Ronde van Java op 14 juli 13 uur geleden
Afbeelding
Oldenzaal geniet van Wandel4Daagse 24 mei, 17:53
Afbeelding
TVC VR1 kampioen! 24 mei, 17:20
Afbeelding
Ontmoeting in Saasveld 24 mei, 17:18
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum 24 mei, 16:40
TVC '28 pakte een mooie voorsprong, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.
TVC '28 handhaaft zich in vierde divisie met gelijkspel tegen Heino 24 mei, 16:13
Niki de Vlaming en Lotte Grotholt.
Euregio Music Festival concert op landgoed Singraven deze zondag 24 mei, 15:51