Ook Trudy ging al digitaal! (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Ook Trudy ging al digitaal! (Tekst/foto: Martin Meijerink)

Werk ook aan het verbeteren van je eigen digitale vaardigheden

Algemeen

Steeds vaker moeten we overheidszaken online regelen. Maar niet iedereen weet hoe je daar gebruik van kunt maken. Ik ben zelf nog redelijk digitaal vaardig, maar constateer dat ik na het volgen van de cursus ‘Digisterker’ mij zekerder voel.

TWENTE - Wanneer ik nu op zoek ben naar informatie van de overheid en met de overheid zaken wil regelen, dan gaat het mij beter af nu ik de cursus ‘Digisterker’ heb gevolgd. Er zijn algemene zoek momenten, dan heb je geen DigiD nodig, maar zoek je persoonlijke informatie dan heb je wel een DigiD nodig.

Goede begeleiding
De cursusbegeleiders helpen mensen goed op weg. Voor mij waren dat Trudy en Henny; twee Oldenzaalse vrijwilligers, die ons op een rustige en begrijpelijke wijze de kennis hebben bijgebracht en de vaardigheden hebben aangeleerd. In het leslokaal werd duidelijke en begrijpelijke tekst en uitleg gegeven.

Werkboek
Aan de hand van een werkboek, (gratis) van meer dan 265 pagina’s zijn we door de leerstof gewandeld. Hoe om te gaan met de digitale overheid. Een verhuizing doorgeven, een rijbewijs aanvragen, het indienen van de belastingaangifte en het gebruiken van een DigID. Het zijn voorbeelden van overheidszaken die men tegenwoordig online moet kunnen regelen. Ook kunt u te maken krijgen met de Berichtenbox van de overheid en met begrippen als zorgtoeslag en regelhulp. En wist u dat u uw rekeningen bij uw ziektekostenverzekeraar alleen nog kunt inzien als u met uw DigID werkt?

Overal te volgen
In samenwerking met SeniorWeb volgde ik bij Bibliotheek Oldenzaal de cursus ‘Digisterker’. Deze is ook in uw eigen woonplaats of regio kosteloos te volgen. De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten waarin in een rustig tempo en onder deskundige begeleiding kennis en vaardigheden worden aangereikt. Laat u niet afsluiten en zeker niet buiten sluiten, het wordt u zomaar aangereikt, dus doen en deze cursus volgen.

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 14 uur geleden
De kampioenstitel was een mooie afsluiter voor het elftal.
SDC '12's JO13-1 is kampioen! 15 uur geleden
Afbeelding
Zwembad de Kuiperberg op zondag 28 april weer open 15 uur geleden
Afbeelding
Eerste dameselftal SDC '12 viert kampioenschap 16 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 16 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 16 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 17 uur geleden