Het was een gezellige avond in Bistro Tram 2. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het was een gezellige avond in Bistro Tram 2. (Tekst/foto: Martin Meijerink) Foto: Picasa

Gezellig klassiek diner dansant bij Bistro Tram 2 in Rossum gehouden

Algemeen

Het was afgelopen week weer eens tijd voor een leuk uitje; eentje waar ik de ouderwetse sfeer kon herbeleven bij Bistro Tram 2 in Rossum. Op het programma stond namelijk een heus diner dansant.

ROSSUM - Een diner dansant is een ouderwetse term die verwijst naar een diner gevolgd door een dansfeest. Het was destijds een populaire sociale gebeurtenis in de jaren 1920 tot 1950. Het diner dansant was en is een manier om te socialiseren en te genieten van lekker eten en te dansen met vrienden en familie.

Heerlijk diner
Vorige week was ik uitgenodigd bij Roelina en Gerard ten Hove, de uitbaters van Bistro Tram 2 te Rossum. Niet dat ik (oude man) heb gedanst, maar ik en velen met mij genoten volop van een heerlijk 6 gangen diner. Het diner dansant werd vroeger vaak gehouden in hotels, restaurants of clubs. Ook toen al bestond het diner uit meerdere gangen en werd geserveerd aan tafels die waren versierd met bloemen en kaarsen, zo ook in dit geval.

Dansen
Na het diner werden de tafels opzij geschoven en werd er gedanst op live muziek. Ik heb mij de laatste jaren niet meer op de dansvloer begeven, maar ik heb volop genoten van de dansende paren en de muziek. Vroeger was de muziek die werd gespeeld tijdens een diner dansant vaak jazz, of swing muziek. Het was een tijd waarin dansen een belangrijk onderdeel was van de populaire cultuur. Mensen kwamen samen om te dansen en te genieten van de muziek. Nu waren de mannen in spijkerbroek en vrouwen in sportieve kleding. De sfeer zat er goed in, het diner was voortreffelijk en de roep “voor herhaling vatbaar” viel geregeld. Een mooie aansporing voor het bistro-team om de mouwen op te stropen.

Kerstdiner
Inmiddels kan ik het vreugdevolle nieuws verkondigen dat op derde kerstdag 27 december weer een kerstdiner voor ouderen en alleenstaanden gehouden zal worden. Dit met dank aan de sponsoren.

Uiteraard is Koningsdag de perfecte gelegenheid om een oranje tompouce te eten.
Struinen over rommelmarkten: Koningsdag in Dinkelland 20 feb, 14:00
Neem altijd contact op met de huisarts als je het bewustzijn hebt verloren na een val.
Veilig thuis: Creëren van een valvrije omgeving voor ouderen 20 feb, 11:37
Ook senioren zijn steeds vaker online op zoek naar nieuwe contacten. Dit brengt wel risico's met zich mee.
Senioren lopen groter risico op datingfraude: pas dus goed op! 19 feb, 13:36
Laat uw ogen regelmatig controleren, zeker wanneer u het idee hebt dat er iets mis is.
Praat met uw arts over oogklachten 18 feb, 13:33
Ria blikt terug op een rijk leven. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Ria van den Akker-Soest 100 jaar! 17 feb, 14:50
De Maas bij Cuijk.
Fietsen langs de Maas: één van de mooiste fietstochten van ons land 17 feb, 13:29
Schaken combineert sociale interactie met een spel dat steeds weer nieuwe vragen oproept en is daarom een goede manier om het brein actief te houden.
Fitte hersenen met geheugentraining 17 feb, 10:25
Jeroen Schopman.
Cursusaanbod bij de bibliotheek helpt iedereen digitaal meedoen! 16 feb, 16:23