Het Oldenzaalse campagneteam. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Oldenzaalse campagneteam. (Tekst/foto: Martin Meijerink) Foto: Picasa

Aandacht voor geweld tegen meisjes en vrouwen blijft nodig

Algemeen

Geweld tegen meisjes en vrouwen komt helaas nog steeds voor. Zo maakt bijna de helft van alle vrouwen gedurende haar leven fysiek en/of seksueel geweld mee. Ook in Oldenzaal zijn hier vrouwen slachtoffer van. De actie Orange the World vraagt hier wereldwijd aandacht voor.

OLDENZAAL - Afgelopen zaterdagmiddag waren een aantal vrouwen en drie mannen naar Stadstheater De Bond gekomen om het belang en de noodzaak van Orange the World Oldenzaal kracht bij te zetten. Oldenzaal deed voor het eerst mee aan deze wereldwijde Orange the World campagne. Dit was onder meer zichtbaar door het in het oranje uitlichten van de Plechelmusbasiliek.

Gratis voorstellingen
De lokale campagne kreeg onder meer vorm door het houden van twee gratis theatervoorstellingen. De eerste afgelopen zaterdag, de tweede deze woensdag. Eerlijk gezegd had ik er zaterdag meer belangstellenden bij verwacht. Het verhaal van Roodkapje en de wolf, verteld door Pauline Seebregts, was van bijzonder gehalte. Pauline wist het aanwezige publiek mee te nemen met haar vraag: Wie is er bang voor de wolf? Al gaande de voorstelling werd het duidelijk dat geweld tegen meisjes en vrouwen ook in Oldenzaal voorkomt. Niet ver weg maar soms heel dichtbij. Uit de reacties in de zaalbleek dat ook in Oldenzaal meisjes en vrouwen fysiek en geestelijk worden mishandeld.

Belangrijk thema
Het Oldenzaalse campagneteam heeft een goede start gemaakt. En nu doorzetten dames! De eerste aanzet is gegeven, nu volgt de opdracht om dit uit te bouwen en blijvend aandacht te vragen voor deze vormen van geweld, zeker ook in Oldenzaal. De tijd van pappen en nat houden moet voorbij zijn. Zie om e heen, wees alert. Let op signalen van geweld tegen vrouwen en meisjes in je omgeving en grijp in als je denkt dat er iets aan de hand is, zo is de boodschap. Door alert te zijn en in te grijpen, kun je mogelijk erger voorkomen, kijk om je heen, leg je oor te luister, neem waar en geef niet op. Blijvend aandacht vragen is de opdracht aan alle inwoners van Oldenzaal.

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 15 uur geleden
De kampioenstitel was een mooie afsluiter voor het elftal.
SDC '12's JO13-1 is kampioen! 16 uur geleden
Afbeelding
Zwembad de Kuiperberg op zondag 28 april weer open 16 uur geleden
Afbeelding
Eerste dameselftal SDC '12 viert kampioenschap 17 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 17 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 18 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 18 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 18 uur geleden