De nieuwe hoogheden en hofdames van de Alberger Bökke.
De nieuwe hoogheden en hofdames van de Alberger Bökke. Foto: Frank Visschedijk

Prins Arjan de tweede en Sik Mart voeren de Alberger Bökke aan!

Algemeen

Zaterdag 11 november vond in residentie De Vette Bok (zaal Morshuis) de opkomst van de nieuwe Hoogheden van de Alberger Bökke plaats.

ALBERGEN - Eerst nam de Raad van 11 op gepaste wijze afscheid van Prins Gilbert. In zijn rol als voorzitter van de Tukkerstocht, moest Gilbert een wandelroute door de zaal lopen. Onderweg kwam hij langs verschillende stempelposten, waar hij ludieke vragen moest beantwoorden en getrakteerd werd op de nodige borrels. Daarna werd hij met zachte hand afgevoerd.

Opkomst
Daarmee was de bühne vrij voor de nieuwe Hoogheden. Spreekstalmeester Jeroen Bekke bracht eerst de vele aanwezigen in de juiste stemming en bouwde de spanning flink op. Vervolgens startte de opkomstmuziek, die speciaal voor de Hoogheden was samengesteld. De Raad van 11 stond daarbij strak in het gelid, allen blazend op een jachthoorn. Tijdens het aftellen ontstond er een waar rookgordijn. Na de laatste tel reed met veel kabaal een crossmotor door een wit doek. Toen de rook was opgetrokken, stapten de nieuwe Hoogheden van de motor: Prins Arjan (Oude Nijhuis) en Sik Mart (Schepers). Ze werden door de zaal met luid gejuich ontvangen. Vervolgens betraden ook de hofdames, beiden met de naam Marieke, het podium.

Geen onbekenden
Arjan en Mart zijn geboren en getogen Albergernaren en zaten jarenlang in de Raad van 11. Bekende gezichten binnen de Alberger Bökke dus. Mart heeft daar ook al jarenlang zitting in het bestuur. Arjan is elektricien bij Klumpers in Albergen en is in zijn vrije tijd druk met de jacht. Mart werkt al 21 jaar bij Schipper Techniek en crosst graag op de motor. Dit verklaart meteen de wijze, waarop beide heren opkwamen. Hofdame Marieke (Blankenvoort) komt uit Tubbergen en werkt als raadsonderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming. Samen met Arjan doet ze vrijwilligerswerk voor de Tukkers voetbal en handbal. De tweede Marieke (Wools) is afkomstig uit Bornerbroek en is werkzaam als commercieel medewerker bij Barprofessional in Harbrinkhoek. Binnen de Alberger Bökke is ze actief voor de sponsorcommissie. Voormalig Hofdame Ellen Leemhuis had als enige de namen van de nieuwe Prins en Sik geraden.

Goede doelen
Als elfde punt van de proclamatie kwamen de goede doelen van dit jaar aan de orde. Daarvoor hebben de Hoogheden dit jaar twee bestemmingen gekozen: AED Albergen en Houtdorp Albergen.

Afbeelding
Gezellig even op de koffie 16 uur geleden
Afbeelding
Overijssel groener met nieuwe bomen 17 uur geleden
Afbeelding
Concert Denekamps Mannenkoor 2 dec., 14:33
Afbeelding
Vergadering over windbeleid verplaatst 1 dec., 14:25
Afbeelding
Uitdaging voor het Waterschap Vechstromen 1 dec., 14:14
Afbeelding
Gezellig klassiek diner dansant bij Bistro Tram 2 in Rossum gehouden 1 dec., 13:55
Afbeelding
Hulp nodig bij energiebesparing? 1 dec., 13:49
Afbeelding
Aandacht voor geweld tegen meisjes en vrouwen blijft nodig 1 dec., 11:42