Er was veel belangstelling voor de opening van deze nieuwe tentoonstelling in Museum Huize Keizer.
Er was veel belangstelling voor de opening van deze nieuwe tentoonstelling in Museum Huize Keizer.

Foto-expositie Antoon Morsink geopend in museum Huize Keizer

Algemeen

Vijftig van Antoon Morsinks werken zijn vanaf nu te bewonderen in museum Huize Keizer in Denekamp. Zijn expositie is zondag officieel geopend en vanaf nu tot en met volgend jaar te bezoeken.

DENEKAMP – De werken van de bekende Denekampse fotograaf zijn verspreid door het museum te vinden en tonen een overzicht van zijn recente landschapsfoto’s. Bij de opening sprak Morsink de aanwezigen persoonlijk toe en deelde hij vier exemplaren van zijn nieuwste publicatie: ‘Natuur en cultuur in Noordoost-Twente’. Het eerste exemplaar was voor Eric Mulder, oud-conservator van museum Natura Docet.

Feestelijke opening
De opening van de expositie werd verricht door Eric Mulder, oud-conservator van museum Natura Docet die tevens het eerste exemplaar van Morsinks nieuwe fotoboek ‘Natuur en cultuur in Noordoost-Twente’ in ontvangst mocht nemen. “Waarbij ik Antoon Morsink zie als de Dingeldein van deze tijd en hij mij zo’n beetje als de Bernink van nu,” lachte Mulder. “Ik heb veel bewondering voor Antoon en zijn manier van fotograferen. Hoe hij het licht kan vangen, prachtig.”

Overhandiging
Er werden nog drie exemplaren van het nieuwe fotoboek uitgereikt, namelijk aan nazaat Ans Aveskamp-Dingeldein (Ans’ vader is een neef van Dingeldein, Morsinks inspirator), aan medewerker Bart Luttikhuis en kleinzoon Wouter Morsink, met wie Morsink veel werkte tijdens het samenstellen van zijn fotoboek.

Expositie bezoeken
De expositie met de fotografie van Antoon Morsink is vanaf nu te bezoeken in Huize Keizer aan het Kerkplein 1 in Denekamp. Het museum is op en op woensdag, donderdag en vrijdag & elke eerste en derde zondag van de maand, van 13.30 tot 16.30 uur. De entree is een vrije gift die zeer op prijs wordt gesteld door het museum.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Museum Huize Keizer ook op hun website: www.huizekeizer.nl

Afbeelding
Gezellig even op de koffie 17 uur geleden
Afbeelding
Overijssel groener met nieuwe bomen 18 uur geleden
Afbeelding
Concert Denekamps Mannenkoor 2 dec., 14:33
Afbeelding
Vergadering over windbeleid verplaatst 1 dec., 14:25
Afbeelding
Uitdaging voor het Waterschap Vechstromen 1 dec., 14:14
Afbeelding
Gezellig klassiek diner dansant bij Bistro Tram 2 in Rossum gehouden 1 dec., 13:55
Afbeelding
Hulp nodig bij energiebesparing? 1 dec., 13:49
Afbeelding
Aandacht voor geweld tegen meisjes en vrouwen blijft nodig 1 dec., 11:42