Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Lezing dementie bij een partner

Algemeen

DENEKAMP - Dementie heeft een grote impact op het dagelijks leven, zowel van de persoon met dementie zelf als voor de omgeving. Dit kan soms ook onbegrepen gedrag opleveren. Dit thema komt uitgebreid aan bod in een lezing op woensdag 20 september.

Dementie kan helaas zorgen voor veranderingen in het gedrag die niet altijd makkelijk zijn. Bijvoorbeeld een partner die niet meer in beweging te krijgen is, of je vader die ineens zo boos doet zonder aanleiding. Dit soort gedrag kan emotioneel zwaar zijn. In deze lezing gaat gastspreker Barbara Oppelaar in op deze thematiek. Zij schreef diverse boeken over dementie. In de lezing neemt zij ons mee in het brein; wat gebeurt er wanneer dementie toeslaat en wat doet het met je. Ze geeft concrete tips om het contact met mensen met dementie te verbeteren en onbegrepen gedrag te voorkomen. Het koor Viventi uit Tilligte zorgt voor de muzikale omlijsting.

Praktische informatie

De lezing zal gehouden worden op woensdag 20 september vanaf 19.30 uur in het kulturhus in Denekamp. Einde rond 21.30 uur. Toegang is gratis; alle belangstellenden zijn van harte welkom. Aanmelding is wel wenselijk, graag voor 18 september via e.harmsen@swtd.nl of r.kamphuis@swtd.nl 

Afbeelding
Dementietafel Beleven in Muziek 28 sep., 16:31
Afbeelding
Werken op Kind-jeugdlocatie de Molenwiek van Aveleijn 27 sep., 20:06
Afbeelding
Een avondje uit met het Blauwnet Avondretour 24 sep., 18:22
Afbeelding
Expeditie Springendal: voor natuurliefhebbers 24 sep., 13:39
Afbeelding
Nomineren voor de verkiezing van Amateurscheidsrechter van het Jaar 24 sep., 10:35
Afbeelding
Tellers gezocht 24 sep., 07:46
Afbeelding
Verenigingen vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie 23 sep., 17:26
Afbeelding
Nieuwe fontein is geplaatst in de tuin voor museum Huize Keizer 23 sep., 12:36