Zondag vertrekt de club naar Groningen.
Zondag vertrekt de club naar Groningen.

TVC ‘28 vol vertrouwen naar het noorden voor Be Quick 1887

Algemeen

TUBBERGEN - De hoofdmacht van TVC ’28 toert zondag 17 september naar Haren bij Groningen voor de ontmoeting met Be Quick 1887.

Clubdriver Rudy voert in de touringcar naast diesel ook een tank met zelfvertrouwen mee. Het geloof in eigen kunnen is namelijk afgelopen zaterdag 9 september door de winst op AZSV stevig opgevijzeld. Ondanks de tropische omstandigheden herpakten de mannen van coach Berthil ter Avest zich glorieus na de uitglijder tegen VVOG, de week daarvoor.

De ploeg uit Aalten werd in de eerste helft met ‘tikkie-takkie’ voetbal de wil opgelegd. Nadat Okke Schepers de bal op de paal schopte, was het even later wel raak., Rots in de branding, Jelle Leenders, kopte TVC ’28 naar 1–0. De centrumverdediger schreef daarmee clubhistorie door het eerste doelpunt in de vierde divisie, op eigen bodem, op te laten tekenen. Nog voor de thee drukte TVC ’28 door, wat resulteerde in de 2-0. Dit keer zag Niek Staarink zijn inzet bekroond.

Vlak voor tijd dreigde AZSV toch te scoren. Een verdekt schot boorde zich door de defensie en draaide verraderlijk naar de benedenhoek van het TVC ‘28 doel. Wouter Goos wist de bal van de tegenstander tegen te houden. Eerder had de keeper de bal ook al enkele keren uit het doel gehouden. Het laatste fluitsignaal kwam als een verlossing. Volledig aan gort, maar wel met de volle buit in de tas lieten de blauwwitten zich bejubelen.

Be Quick 1887

Zondag 17 september dus de trip naar het noorden. Daar wacht één van de oudste voetbalclubs van het land: Be Quick 1887. Vorig seizoen eindigde Be Quick op de vijfde plaats in de vierde divisie. Deze competitie staat oud profvoetballer Paul Matthijs als hoofdtrainer voor de groep. Het medisch dossier meldt dat Daan Geerts nog niet inzetbaar is. Dat Stef Snijders op de weg terug is, maar nog niet geheel hersteld. Dat Mart Groothuis de ziekenboeg heeft verlaten en weer inzetbaar is. De wedstrijd begint om 14.00 uur op sportpark De Esserberg in Haren.

www.tvc28.nl

Afbeelding
Dementietafel Beleven in Muziek 28 sep., 16:31
Afbeelding
Werken op Kind-jeugdlocatie de Molenwiek van Aveleijn 27 sep., 20:06
Afbeelding
Een avondje uit met het Blauwnet Avondretour 24 sep., 18:22
Afbeelding
Expeditie Springendal: voor natuurliefhebbers 24 sep., 13:39
Afbeelding
Nomineren voor de verkiezing van Amateurscheidsrechter van het Jaar 24 sep., 10:35
Afbeelding
Tellers gezocht 24 sep., 07:46
Afbeelding
Verenigingen vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie 23 sep., 17:26
Afbeelding
Nieuwe fontein is geplaatst in de tuin voor museum Huize Keizer 23 sep., 12:36