Het plukken van de druiven in 2022. Italiaanse ondersteuning van Marcello en Salvatore aan Bianca.
Het plukken van de druiven in 2022. Italiaanse ondersteuning van Marcello en Salvatore aan Bianca. Foto: Picasa

Tweede editie van Twents Wijnfeest

Algemeen

DEURNINGEN - Wijngaard Kötter hield vorig jaar voor het eerst een Twents Wijnfeest, op 17 en 18 september. Ik werd toen uitgenodigd om de smaak van het Twentse landschap te proeven. En uiteraard de gezellige sfeer op de wijngaard zelf.

Voorafgaand was er nog een andere bijzondere ervaring: namelijk de dag dat de druiven geplukt werden. Hierbij kreeg de wijngaard ondersteuning van enkele ervaren Oldenzaalse vrijwilligers. Het waren bijzondere ervaringen, die mij ook motiveerden om het boek van A. den Doolaard ‘De Druivenplukkers’ uit 1931 nog eens te lezen. De oogsttijd in Deurningen bij Wijngaard Kötter heeft veel overeenkomsten met het oogsten destijds zoals door A. den Doolaard is beschreven.

Gemeenschapszin

Druiven plukken trekt ook hier allerlei mensen aan, mannen en vrouwen, buitenlanders en mensen met beperkingen. Voor druiven plukken heb je een zekere gemeenschapszin nodig. Zo ontmoette ik André, de Oldenzaalse druivenplukker waarmee ik afgelopen jaar samen mocht oogsten - in veel opzichten en op vele fronten.

Tweede editie

En nu staat op 16 en 17 september de tweede editie van de Twentse druivenpluk en het Twents Wijnfeest bij Wijngaard Kötter op stapel. Bianca Wolf en Tom Kötter van Wijngaard Kötter hadden vorig jaar samen met Roy Spekhorst en Daphne Mistrate Haarhuis van Bier en Eetcafé Pelles uit Deurningen een succesvol en bijzonder wijnfeest georganiseerd. Naar het zich laat aanzien gaat het wijnfeest 2023 zich dit jaar zelfs overtreffen. 


Een primeur

De oogst van vorig jaar is afgelopen juni gebotteld en de smaak en afdronk is voor mij naar volle tevredenheid. De bezoekers van het Twents Wijnfeest kunnen zelf ook proeven van de Souvignier Gris. Bij binnenkomst op het wijnfeest gaan Bianca en Tom proefglaasjes uitschenken. De Souvignier Gris is een frisse, fruitige wijn met een vleugje Pinot Noir. De frisheid en het elegante zuurtje van de groene appel geeft de wijn een zachte afdronk. Afgelopen week heb ik het bij mijn favoriete visgerecht Cataplana Bacalhae zelf geproefd en genoten van deze heerlijke Souvignier Gris.

Het Wijnfeest

Goede wijn behoeft geen krans want met de Band Enorm en de up-and coming Oldenzaalse  DJ Faulhaber (meer en meer bekend, ook in het buitenland) worden mooie optredens verwacht. Simone Ewouds en DJ Otto zijn net als vorig jaar ook weer van de partij. De foodtrucks zijn aanwezig, er is dus volop muziek, bier en wijn. Deze ingrediënten maken dit tweede wijnfeest in Wijngaard Kötter tot een waar festijn.

Kom ook

Ontdek ook en geniet van een heerlijke wijnwandeling over het Hulsbeek! Geniet van een betoverende wandeling van ongeveer 7 kilometer door de adembenemende natuur, langs vijf charmante stops waar je verwend wordt met heerlijke wijnen en bijpassende hapjes. Het Twents Wijnfeest is deze zaterdag 16 en zondag 17 september bij Wijngaard Kötter aan de Reininksweg 8 te Deurningen.

Voor meer informatie over het Wijnfeest bij Wijngaard Kötter kijkt men op de website.

Tekst: Martin Meijerink

Afbeelding
Dementietafel Beleven in Muziek 28 sep., 16:31
Afbeelding
Werken op Kind-jeugdlocatie de Molenwiek van Aveleijn 27 sep., 20:06
Afbeelding
Een avondje uit met het Blauwnet Avondretour 24 sep., 18:22
Afbeelding
Expeditie Springendal: voor natuurliefhebbers 24 sep., 13:39
Afbeelding
Nomineren voor de verkiezing van Amateurscheidsrechter van het Jaar 24 sep., 10:35
Afbeelding
Tellers gezocht 24 sep., 07:46
Afbeelding
Verenigingen vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie 23 sep., 17:26
Afbeelding
Nieuwe fontein is geplaatst in de tuin voor museum Huize Keizer 23 sep., 12:36