Helaas worden jaarlijks nog vele ondernemers slachtoffer van deze vorm van criminaliteit.
Helaas worden jaarlijks nog vele ondernemers slachtoffer van deze vorm van criminaliteit. Foto: Shutterstock

Gemeenten waarschuwen weer voor acquisitiefraude

Algemeen

De afgelopen tijd krijgen gemeenten weer diverse meldingen over acquisitiefraude. Het gaat dan om het verkopen van advertenties voor publicatie in niet bestaande gemeentegidsen. Helaas worden nog jaarlijks te veel ondernemers slachtoffer van deze gewiekste vorm van oplichting.

TWENTE - Hoewel internet tegenwoordig voor de meeste mensen dé bron van informatie is, zijn er wel degelijk gemeenten die nog een gedrukte gids publiceren zoals in Dinkelland. Immers, er zijn veel mensen die nog niet zo digitaal vaardig zijn of gewoon een voorkeur hebben om iets gedrukt te lezen. Ook wij als krant waarderen hen zeer ;-).

De échte uitgevers van gemeentegidsen zoals Akse Media verkopen advertenties in de gids zodat ook lokale ondernemers zich er in kunnen profileren. Dit naast de gratis vermeldingen voor organisaties. Criminelen maken er misbruik van om ondernemers een advertentie te verkopen in een niet officiële of zelfs compleet niet bestaande gids. Soms sturen ze zelfs een factuur zonder dat er ook maar iets afgesproken is. Let dus altijd goed op met wie u in zee gaat als ondernemer en betaal ook niet zomaar een ingediende factuur.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 20 uur geleden
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 25 mrt, 09:57
Ouderen gaan samen in gesprek over belangrijke thema's van het ouder worden en vitaal blijven. En het is ook gewoon heel gezellig!
Nieuwe activiteit vanaf dinsdag 2 april: Senioren in gesprek! 23 mrt, 13:25
Afbeelding
Gemeente zoekt stembureauleden 22 mrt, 14:48
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
SDC '12 JO9-3 pakt de kampioenstitel! 22 mrt, 10:47
Afbeelding
Cursus omgaan met de computer 22 mrt, 10:37