Kom voor vrijblijvend advies gerust langs bij Swiss Sense op Woonboulevard Almelo.
Kom voor vrijblijvend advies gerust langs bij Swiss Sense op Woonboulevard Almelo. Foto:

Swiss Sense voorkomt klamme nacht

Algemeen

De temperaturen gaan omhoog. Swiss Sense op Woonboulevard Almelo voorkomt klamme nachten!

Almelo - ‘s Nachts heb je het onaangenaam warm, je wordt vaak badend in het zweet wakker en je lakens zijn telkens snel toe aan een wasbeurt: nachtelijk zweten is erg vervelend. Houdt nachtzweten jou uit je slaap of wil je af van klamme lakens? Tijd om actie te ondernemen.

Wie last heeft van nachtelijk zweten, zweet tijdens het slapen meer dan gemiddeld. Zweten tijdens je slaap is heel normaal en zelfs goed voor je: het zorgt ervoor dat je lichaam afkoelt en voorkomt dat je oververhit raakt. Het verschil tussen ‘gewoon’ zweten en nachtzweten is dat je van nachtzweten hinder ondervindt. Het zweten haalt je ‘s nachts uit je slaap en het zorgt voor doorweekte nachtkleding en natte lakens.

Zodra nachtzweten een negatief effect heeft op je slaapkwaliteit is het aangeraden om het probleem aan te pakken. En daarvoor moet je op zoek naar de oorzaak. ‘s Nachts overvloedig zweten kan verschillende oorzaken hebben. De meeste zijn onschuldig, bij sommige kan een onderliggend probleem aan de basis liggen. Voeding speelt ook een rol. Wat je eet en drinkt, heeft een effect op je lichaam. Sommige voedingsmiddelen en dranken, zoals alcohol of sterk gekruid eten, kunnen nachtzweten veroorzaken. Alcohol zorgt ervoor dat je bloedvaten verwijden, waardoor er warmte vrijkomt en je overmatig kunt zweten. Bij voedsel is het vooral de stof capsaïcine die voor warmte zorgt, die vind je vooral terug in pittig eten zoals chilipepers.

Ga je door een stressvolle of angstige periode? Dan heb je meer kans op nachtzweten. Bij stress of angst maakt je lichaam veel adrenaline aan. Je lichaam gaat dan in vecht- of vluchtmodus, waardoor je hart sneller klopt en je feller gaat zweten.
Hoe kan je nachtzweten verminderen? Het begint met de juiste slaapuitrusting. Met een matras, hoofdkussen, dekbed en bedlinnen dat op jouw noden is afgestemd, zorg je ervoor dat je het ‘s nachts niet snel te warm krijgt. Je kiest het best voor ademende en ventilerende materialen. Sommige matrassen houden de warmte heel goed vast, terwijl andere je net koel houden ‘s nachts. In de Matrassen-collectie van Swiss Sense Almelo vind je matrassen die zorgen voor een goede ventilatie en verkoeling. En kussens gevuld met natuurlijke vezels of dons hebben een betere temperatuurregelende werking dan synthetische kussens. Wie het snel te warm heeft, kiest het best voor een hoofdkussen van koud- of traagschuim of een hoofdkussen van watergel, dat altijd koel anvoelt. Vraag naar de mogelijkheden in de Swiss Sense store in Almelo.

Onder een zwaar donzen dekbed zal je sowieso meer zweten dan onder een luchtig, goed ventilerend dekbed. Kies bij voorkeur voor een dekbed van bamboe, een zomerdekbed of een dekbed met warmteklasse 1 of 2, dat goed ventileert en een goede vochtregulatie heeft.

Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 12 uur geleden
Het klootschieten kent veel fanatieke beoefenaars in de regio.
Klootschieters Java hebben zin in gezellige Ronde van Java op 14 juli 13 uur geleden
Afbeelding
Oldenzaal geniet van Wandel4Daagse 24 mei, 17:53
Afbeelding
TVC VR1 kampioen! 24 mei, 17:20
Afbeelding
Ontmoeting in Saasveld 24 mei, 17:18
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum 24 mei, 16:40
TVC '28 pakte een mooie voorsprong, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.
TVC '28 handhaaft zich in vierde divisie met gelijkspel tegen Heino 24 mei, 16:13
Niki de Vlaming en Lotte Grotholt.
Euregio Music Festival concert op landgoed Singraven deze zondag 24 mei, 15:51