Autisme is een heel diverse stoornis; omgaan met iemand autisme kan dan soms een puzzel zijn. De lezing geeft praktische informatie op dit vlak.
Autisme is een heel diverse stoornis; omgaan met iemand autisme kan dan soms een puzzel zijn. De lezing geeft praktische informatie op dit vlak.

Lezing over autisme in Tubbergen op 15 juni

Algemeen

Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD) houdt op donderdag 15 juni een lezing over autisme. Onder de noemer ‘Geef me de 5’ worden mensen wegwijs in autisme en de benadering van mensen die dit hebben.

TUBBERGEN - Er is nu nog vaak een mate van onbegrip over autisme. Zeker voor mensen die wat minder bekend zijn met deze spectrumstoornis kan het een uitdaging zijn om hier passend mee om te gaan. De ervaren trainers van ‘Geef me de 5’ zijn volgens SWTD echte tolken voor mensen met autisme: ze weten precies wat iemand met autisme nodig heeft en vertalen dit direct naar toepasbare, praktische handvatten.

Vanuit de nieuwste wetenschappelijke inzichten krijgt men uitleg over hoe de informatieverwerking verloopt bij iemand met autisme. Door te kijken naar de oorzaak leert men het gedrag beter te begrijpen. Herkenbare voorbeelden en praktische oplossingen helpen hierbij. De lezing is voor iedereen die dagelijks omgaat met iemand met autisme; er is ook gelegenheid om vragen te stellen. De bijeenkomst is op donderdag 15 juni van 19.30 tot 21.30 uur in ‘t Oale Roadhoes in Tubbergen. Aanmelden via e.harmsen@swtd.nl of 06-38 59 43 69

Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 12 uur geleden
Het klootschieten kent veel fanatieke beoefenaars in de regio.
Klootschieters Java hebben zin in gezellige Ronde van Java op 14 juli 13 uur geleden
Afbeelding
Oldenzaal geniet van Wandel4Daagse 24 mei, 17:53
Afbeelding
TVC VR1 kampioen! 24 mei, 17:20
Afbeelding
Ontmoeting in Saasveld 24 mei, 17:18
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum 24 mei, 16:40
TVC '28 pakte een mooie voorsprong, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.
TVC '28 handhaaft zich in vierde divisie met gelijkspel tegen Heino 24 mei, 16:13
Niki de Vlaming en Lotte Grotholt.
Euregio Music Festival concert op landgoed Singraven deze zondag 24 mei, 15:51