Wim Wijering gaf voorlichting op de scholen over het belang van bijen en vlinders.
Wim Wijering gaf voorlichting op de scholen over het belang van bijen en vlinders. Foto:

Noordoost-Twentse scholen zetten zich in om bij en vlinder te helpen

Algemeen

De afgelopen weken hebben Noordoost-Twentse basisschoolleerlingen zich ingezet voor het project ‘Red de vlinder en de bij.’ Deze nuttige insecten hebben het ook in onze regio erg moeilijk.

TUBBERGEN/DINKELLAND -  Zonder bestuiving van vliegende insecten, als wilde bijen en vlinders, komt onze voedselproductie in gevaar; veel soorten groente en fruit worden namelijk door bestuivers geholpen. Zij moeten dan ook wel zélf voldoende voedsel hebben. Het aanplanten van een mooie diverse aan bloemen helpt hierbij.

Op de dagen waar de leerlingen aan de slag gingen met dit project kregen zij eerst een presentatie in de klas over het hoe, wat en waarom. Vervolgens gingen zij aan het werk om bloemenmengsels te strooien en in te harken. Over iets minder dan drie maanden moet er een prachtig resultaat te zien zijn.

Ze hebben op verschillende locaties bloemenmengsels ingezaaid om de biodiversiteit te vergroten. De leerlingen hebben zich hier met veel enthousiasme voor ingezet en zijn betrokken bij het belang van het behoud van vlinders en bijen aldus de beide gemeenten. Uiteraard hopen zij dat ook veel volwassenen dit jaar weer hun steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door in eigen tuin gras, bloemen en planten aan te leggen. Dit helpt ook bij het tegengaan van hittestress en wateroverlast.

Natuur- en vogelwerkgroep de Grutto is kartrekker van dit project. Zij vinden het belangrijk om kinderen bewust te maken van het belang van vlinders en bijen en wil dat deze biologie praktijkles bijdraagt aan een positieve invloed op de algehele ontwikkeling van de basisschoolkinderen. Dat het belangrijk is voor de natuur en de schooljeugd erkent ook wethouder Benno Brand van Dinkelland: “Het is mooi om te zien dat de betrokkenheid van de schooljeugd bij de natuur op deze manier in positieve zin beïnvloed wordt. Het is belangrijk dat er een volgende generatie natuurbeschermers op staat.”

Afbeelding
EHBO Rossum eert jubilarissen 11 uur geleden
Afbeelding
Uitgifte bedrijfskavels op industrieterrein De Mors 11 uur geleden
Afbeelding
Twente in mediterrane sferen op het Stiftfestival in augustus 11 uur geleden
Afbeelding
Maak figuren van klei en leer er alles over bij Watermolen Frans 12 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening van De Inloop in MFA Terra Nova 12 uur geleden
Afbeelding
Bruggenbouwer lokale cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Bezoek het Huis Singraven op de Dag van het Kasteel 26 mei, 15:16
Afbeelding
Gemeenten waarschuwen weer voor acquisitiefraude 26 mei, 14:15