Bij de sterrenwacht door de telescoop kijken.
Bij de sterrenwacht door de telescoop kijken. Foto: Tetem.nl

Kinderdoemiddag bij Cosmos

Algemeen

Geen zin in carnaval? Dan heeft de Cosmos sterrenwacht in Lattrop de oplossing, een speciale doe-middag voor kinderen. Op zondag 19 februari kunnen kinderen een sterrenbeeld maken.

LATTROP - Omdat je op een bepaalde dag geboren bent heeft iedereen een eigen sterrenbeeld. Maar wie weet eigenlijk hoe zijn sterrenbeeld eruitziet? Dat leer en bouw je in de sterrenwacht. Door een speciale techniek kun je met lichtjes je eigen sterrenbeeld maken. Met hulp van een deskundige leiding knutsel je een sterrenbeeld in karton, je sluit het aan op een batterijtje en je ziet de sterren licht geven. Superleuk! 

Ook laten ze je sterrenbeeld zien in het planetarium. Zelfs als het buiten stormt en de regen met bakken uit de lucht valt kun je in de sterrenwacht kijken naar de sterrenhemel in het indrukwekkende planetarium. Tijdens een boeiende voorstelling ga je op zoek naar de sterrenbeelden die deze maand te zien zijn. Ook de planeten komen voorbij en de maan. Overdag sterrenkijken? Dat kan zeker! Bij helder weer kun je bij Cosmos onze eigen ster: de zon bestuderen! De sterrenwacht heeft twee grote zonnetelescopen waarmee je zonnevlekken, zonnevlammen en protuberansen kunt zien.

Kijk voor meer informatie op de website: www.sterrenwachtcosmos.nl 

Afbeelding
Bijeenkomst organisaties over armoedepreventie 20 mrt., 11:27
Afbeelding
Leren omgaan met dementie 19 mrt., 10:24
Afbeelding
Column Marleen Bode: Thuis 18 mrt., 14:19
Afbeelding
Vogels spotten met de excursie 'Vroege vogels' in Mosbeek 18 mrt., 14:09
Afbeelding
Miep de Vries viert 98-ste verjaardag 18 mrt., 12:18
Afbeelding
Veel auto-ongelukken door slaaptekort 18 mrt., 10:05
Afbeelding
Succes voor lassers Canisius bij vmbo-laswedstrijd in Groningen 17 mrt., 18:14
Afbeelding
Toneelstuk 'Wie heeft het miljoen??' in Deurningen 17 mrt., 17:07