Kamera Express Almelo heeft veel praktijkervaring.
Kamera Express Almelo heeft veel praktijkervaring.

Kamera Express Almelo geeft tips!

Algemeen

Het begint te kriebelen als je al die mooie kiekjes bij anderen ziet. Misschien ga je op een mooie reis of begin je aan gezinsuitbreiding en vraag je jezelf af hoe je die mooie momenten vastlegt. Kamera Express Almelo geeft je tips, zodat jij weet waar je op moet letten, ook bij de aanschaf van jouw camera.

ALMELO - Tip 1: Leer de basis. Probeer de belangrijkste basiselementen van fotografie onder de knie te krijgen. Begin eens bij de compositie. Een foto staat of valt namelijk met de compositie, omdat dit het verschil kan maken tussen een saai plaatje met een rare kadering en een top foto. Zelfs als alle instellingen op de automatische stand staan, kan een goede compositie zorgen voor een foto van professioneel niveau. Hierna kun je nadenken over de belichting van je beeld. Deze pas je aan met de belichtingsdriehoek. Die bestaat uit het diafragma, ISO-waarde en de sluitertijd. Als je de belichtingsdriehoek onder controle hebt, kun je via belichting de sfeer van je foto beïnvloeden en onder verschillende lichtomstandigheden fotograferen.

Tip 2: Welke camera?

Als je geëxperimenteerd hebt met fotografie kun je bepalen wat voor jou belangrijk is bij het fotograferen. Pas je graag alles handmatig aan of laat je de camera het werk doen? Wat zijn jouw favoriete onderwerpen om vast te leggen? Ben je geïnteresseerd in portretfotografie of wil je landschappen vastleggen? Fotografeer je vooral met daglicht of wil je ook bij minder goed licht fotograferen? Wil je een spiegelreflexcamera of toch liever een polaroidcamera? Deze factoren zijn cruciaal bij de aankoop van jouw camera. Het vakkundige team van Kamera Express Almelo helpt je daar graag bij.

Tip 3: Leer je camera kennen

Heb je jouw favoriete camera in bezit? Dan is het belangrijk om volop gebruik te maken van de opties die de camera biedt. Kijk naar de scherpstelmogelijkheden en hoe je deze kunt aanpassen. Het is zonde als je thuiskomt met prachtige foto’s die allemaal onscherp zijn. Ook als je alles over jouw toestel denkt te weten, kan deze nog vol met geheimen zitten. Werp eens een blik op de handleiding of zoek op YouTube naar video’s over jouw camera. Hierdoor ontdek je vaak mogelijkheden waarvan je niet wist dat ze bestonden. Zo maak je optimaal gebruik van je camera.

Tip 4: Doen!

De beste manier om je camera te leren kennen, is door simpelweg veel foto’s te maken. Neem je camera dus altijd mee. Zo ontdek je overal mogelijkheden om mooie plaatjes te schieten. Ook leer je verschillende onderwerpen te fotograferen met diverse lichtomstandigheden. Vergeet niet om meerdere foto’s te maken. Doe een stapje naar voren of naar achteren. Kortom: ga lekker aan de slag en investeer in een goede tas om je camera en bijbehorende accessoires mee te nemen. Wil je tenslotte de foto digitaal bewerken en kun je wel wat extra tips gebruiken? Uiteraard heeft het team van Kamera Express Almelo veel praktijkervaring. Zij nemen alle tijd om het je uit te leggen. Kom gerust langs!

Afbeelding
Bijeenkomst organisaties over armoedepreventie 20 mrt., 11:27
Afbeelding
Leren omgaan met dementie 19 mrt., 10:24
Afbeelding
Column Marleen Bode: Thuis 18 mrt., 14:19
Afbeelding
Vogels spotten met de excursie 'Vroege vogels' in Mosbeek 18 mrt., 14:09
Afbeelding
Miep de Vries viert 98-ste verjaardag 18 mrt., 12:18
Afbeelding
Veel auto-ongelukken door slaaptekort 18 mrt., 10:05
Afbeelding
Succes voor lassers Canisius bij vmbo-laswedstrijd in Groningen 17 mrt., 18:14
Afbeelding
Toneelstuk 'Wie heeft het miljoen??' in Deurningen 17 mrt., 17:07