Ria Valk staat garant voor de muzikale sfeer op het festival.
Ria Valk staat garant voor de muzikale sfeer op het festival.

Jan Gat en Ria Valk op het Zatlappenfestival in Weerselo

Algemeen

Pretorkest Les Miezerables presenteert met trots een nieuwe editie van het traditionele Zatlappenfestival. Hoofdgast dit jaar: Ria Valk.

WEERSELO - Op zondag 12 februari barst het feest los in café de Troll in Weerselo. Het Zatlappenfestival wordt gevierd door het ‘exclusieve’ gezelschap van tweehonderd Les Miezerables-aanhangers. “Meer passen er niet in en het is ook groot zat,” aldus de muzikanten. “Zo weten we zeker dat we het feest met alleen maar gezellige mensen vieren.” Naar goed gebruik worden geen losse kaarten verkocht.

En met Ria Valk, want zij is de hoofdgast op het feest. “Met haar 81 jaar bijna de oudste artiest ooit op het Zatlappenpodium. Alleen Pierre Kartner was nog ouder toen hij bij ons optrad, namelijk 84”, lacht Paul Wolbers van Les Miezerables. “Ria Valk voert haar hits nog prima uit. Ze treedt niet vaak meer op, maar we waren ruim op tijd met onze aanvraag en ze heeft bewust voor ons feest gekozen. Scheelt dat ze leuke verhalen heeft gehoord van collega-artiesten die ook al bij ons hebben opgetreden.”

Ria Valk treedt in de illustere voetsporen van Bonnie St. Claire, Koos Alberts, Dries Roelvink, Imca Marina, Vader Abraham, Ben Cramer, Ronnie Tober en Jacques Herb. Zij hebben allemaal opgetreden tijdens het Zatlappenfestival, begeleid door het Rembrandtduo.

Extraatje dit jaar: het Oldenzaalse Piepenrek verwelkomt de bezoekers met vrolijke orgeldeuntjes. Van tevoren speelt het Piepenrek voor woonzorgcentrum Sint Jozef. Cadeautje van Miezerables aan de Weerselose senioren. Voor wie honger krijgt tijdens het Zatlappenfestival: er komt een authentieke FEBO-patatkraam voor de deur te staan, inclusief snackmuur.

Belangrijk moment tijdens het Zatlappenfestival is de uitreiking van de Jan Gat-award. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die veel voor de Weerselose gemeenschap betekent of heeft betekend, maar die nog niet eerder is onderscheiden. Miezerables-leden en Weerselose carnavalshoogheden zijn uitgesloten voor nominatie. De longlist met genomineerden wordt bepaald door oud-winnaars van de Jan Gat-award. Deze donderdag gingen de oud-Jan-Gatters samen op stap in de Miezerables-bus en mochten ze allemaal drie mensen voordragen.
Opmerkelijk: vorig jaar hadden alle tien oud-Jan-Gatten drie verschillende dorpsgenoten genomineerd. Dertig in totaal dus. Burgemeester Joosten van Dinkelland komt traditiegetrouw de award uitreiken.

Uiteraard is Koningsdag de perfecte gelegenheid om een oranje tompouce te eten.
Struinen over rommelmarkten: Koningsdag in Dinkelland gisteren
Neem altijd contact op met de huisarts als je het bewustzijn hebt verloren na een val.
Veilig thuis: Creëren van een valvrije omgeving voor ouderen 20 feb, 11:37
Ook senioren zijn steeds vaker online op zoek naar nieuwe contacten. Dit brengt wel risico's met zich mee.
Senioren lopen groter risico op datingfraude: pas dus goed op! 19 feb, 13:36
Laat uw ogen regelmatig controleren, zeker wanneer u het idee hebt dat er iets mis is.
Praat met uw arts over oogklachten 18 feb, 13:33
Ria blikt terug op een rijk leven. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Ria van den Akker-Soest 100 jaar! 17 feb, 14:50
De Maas bij Cuijk.
Fietsen langs de Maas: één van de mooiste fietstochten van ons land 17 feb, 13:29
Schaken combineert sociale interactie met een spel dat steeds weer nieuwe vragen oproept en is daarom een goede manier om het brein actief te houden.
Fitte hersenen met geheugentraining 17 feb, 10:25
Jeroen Schopman.
Cursusaanbod bij de bibliotheek helpt iedereen digitaal meedoen! 16 feb, 16:23