Ria Valk staat garant voor de muzikale sfeer op het festival.
Ria Valk staat garant voor de muzikale sfeer op het festival.

Jan Gat en Ria Valk op het Zatlappenfestival in Weerselo

Algemeen

Pretorkest Les Miezerables presenteert met trots een nieuwe editie van het traditionele Zatlappenfestival. Hoofdgast dit jaar: Ria Valk.

WEERSELO - Op zondag 12 februari barst het feest los in café de Troll in Weerselo. Het Zatlappenfestival wordt gevierd door het ‘exclusieve’ gezelschap van tweehonderd Les Miezerables-aanhangers. “Meer passen er niet in en het is ook groot zat,” aldus de muzikanten. “Zo weten we zeker dat we het feest met alleen maar gezellige mensen vieren.” Naar goed gebruik worden geen losse kaarten verkocht.

En met Ria Valk, want zij is de hoofdgast op het feest. “Met haar 81 jaar bijna de oudste artiest ooit op het Zatlappenpodium. Alleen Pierre Kartner was nog ouder toen hij bij ons optrad, namelijk 84”, lacht Paul Wolbers van Les Miezerables. “Ria Valk voert haar hits nog prima uit. Ze treedt niet vaak meer op, maar we waren ruim op tijd met onze aanvraag en ze heeft bewust voor ons feest gekozen. Scheelt dat ze leuke verhalen heeft gehoord van collega-artiesten die ook al bij ons hebben opgetreden.”

Ria Valk treedt in de illustere voetsporen van Bonnie St. Claire, Koos Alberts, Dries Roelvink, Imca Marina, Vader Abraham, Ben Cramer, Ronnie Tober en Jacques Herb. Zij hebben allemaal opgetreden tijdens het Zatlappenfestival, begeleid door het Rembrandtduo.

Extraatje dit jaar: het Oldenzaalse Piepenrek verwelkomt de bezoekers met vrolijke orgeldeuntjes. Van tevoren speelt het Piepenrek voor woonzorgcentrum Sint Jozef. Cadeautje van Miezerables aan de Weerselose senioren. Voor wie honger krijgt tijdens het Zatlappenfestival: er komt een authentieke FEBO-patatkraam voor de deur te staan, inclusief snackmuur.

Belangrijk moment tijdens het Zatlappenfestival is de uitreiking van de Jan Gat-award. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die veel voor de Weerselose gemeenschap betekent of heeft betekend, maar die nog niet eerder is onderscheiden. Miezerables-leden en Weerselose carnavalshoogheden zijn uitgesloten voor nominatie. De longlist met genomineerden wordt bepaald door oud-winnaars van de Jan Gat-award. Deze donderdag gingen de oud-Jan-Gatters samen op stap in de Miezerables-bus en mochten ze allemaal drie mensen voordragen.
Opmerkelijk: vorig jaar hadden alle tien oud-Jan-Gatten drie verschillende dorpsgenoten genomineerd. Dertig in totaal dus. Burgemeester Joosten van Dinkelland komt traditiegetrouw de award uitreiken.

Afbeelding
Activiteiten bij de Schaapskooi 13 uur geleden
Afbeelding
Onderhoud dak Pancratiusbasiliek 23 apr, 12:40
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Afbeelding
Gratis kraanwater in Ootmarsum 21 apr, 13:41
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
De kampioenstitel was een mooie afsluiter voor het elftal.
SDC '12's JO13-1 is kampioen! 19 apr, 14:52