Er is veel moois te zien in het donker; maar fotograferen brengt unieke uitdagingen met zich mee.
Er is veel moois te zien in het donker; maar fotograferen brengt unieke uitdagingen met zich mee. Foto: Shutterstock

Cursus astrofotografie bij de Cosmos Sterrenwacht

Algemeen

Er is in het heelal veel moois te zien én te fotograferen. Maar dit laatste is zeker niet gemakkelijk. Om beginners te helpen houdt de Cosmos Sterrenwacht een cursus astrofotografie. 

LATTROP - Voorbeelden hiervan zijn foto’s van de Melkweg, sterrenbeelden, de maan, planeten en zogenoemde “deepsky” objecten zoals sterrenstelsels. Meestal zijn deze objecten te lichtzwak om goed met het blote oog te zien. Door het maken van langer belichte opnames worden deze lichtzwakke objecten wel zichtbaar en komen er veel meer details van het object tevoorschijn. Astrofotografie kan met iedere camera, zelfs met de mobiele telefoon.

Cursusleiders zijn sterrenwacht medewerkers Martin Schoenmaker en Peter van Leuteren. Beide heren zijn geweldige astrofotografen en zijn ook online erg actief. Tijdens vier cursusavonden leert u de beginselen van astrofotografie zoals de voorbereidingen, het fotograferen van stersporen, meteoor-composities en de timelapse. Elke avond bestaat uit zowel theorie als praktijk. De avonden zijn 7, 14, 21 en 28 maart van 20.00 tot 22.00 uur. De kosten bedragen 60 euro per persoon, dit is inclusief koffie/thee. Meer informatie is te vinden op www.sterrenwachtcosmos.nl 

Afbeelding
Kinderdoemiddag bij Cosmos 11 uur geleden
Afbeelding
Kamera Express Almelo geeft tips! 13 uur geleden
Afbeelding
Seniorencafé Denekamp 14 uur geleden
Afbeelding
Walk4Light voor Joep is een van de vele initiatieven 3 feb, 16:11
Afbeelding
Riders of Justice 3 feb, 14:34
Afbeelding
Meeste paasvuren gaan gewoon door 3 feb, 14:09
Afbeelding
Pas op voor phishingmail 3 feb, 13:29
Afbeelding
Lezing over hartproblemen en reanimatie bij de EHBO 3 feb, 13:08