Er is veel sporttalent te vinden in Dinkelland!
Er is veel sporttalent te vinden in Dinkelland!

Dinkelland eert alle sportkampioenen

Algemeen

Na twee jaar afwezigheid door de coronapandemie kon afgelopen vrijdag 13 januari eindelijk weer een sportgala gehouden werden. Deze elfde editie werd naar goed gebruik gehouden in het gemeentehuis, onder passend grote belangstelling.

DINKELLAND - De gemeente hecht een grote waarde aan sport. Naast dat het gezond is, draagt sporten ook bij aan de sociale cohesie van de gemeenschap. Het goed ondersteunen van sport en beweging in de brede zin is dan ook belangrijk. Om sporters zelf in het zonnetje te zetten voor hun prestaties werd weer een gezellig gala opgezet.

De prijs voor sportvrouw van het jaar werd bekendgemaakt door Tess von Piekartz, ex-volleybalster van het Zwitserse Smaesch Pfeffingen, De winnares was zwemster Yke Groener. Zij wist, na haar titel Sporttalent 2018, ook de titel bij de sportvrouwen in de wacht te slepen door haar uitstekende prestaties bij het zwemmen. Zo werd ze onder andere drie keer Nederlands kampioen op zowel de korte als de lange baan en mocht ze deelnemen aan de Europese kampioenschappen.

In de categorie sportman streden maar liefst vijf kandidaten voor de titel. Voormalig wielrenner Marcel Kittel reikte de prijs uit aan Jelle Johannink. Deze wielrenner uit Denekamp leverde in 2022 een unieke prestatie en werd voor de eerste keer in zijn loopbaan Nederlands Kampioen bij de Elite Zonder Contract. Ook schreef hij diverse wedstrijden op zijn naam zoals de Zuiderzeeronde en de Tijdrit Oder Rundfahrt. Zijn uitstekende prestaties leverden een profcontract op.

De jeugdsportploeg van het jaar werd de jongens estafetteploeg van De Dinkel. Dit jonge talentvolle team werd kampioen van Gelderland en Overijssel en behaalde tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschappen in Eindhoven een bronzen plak op de 4x200 vrije slag. De prijs werd uitgereikt door burgemeester John Joosten.

In de categorie sportploeg waren vier teams genomineerd. Winnaar werd DTC ‘07 heren 1 dat uit handen van wethouder sport Richard de Way de felbegeerde trofee in ontvangst mocht nemen. Zij werden kampioen en dat leverde promotie naar de 4e klasse op. Ze schreven hiermee clubgeschiedenis. Dit jaar werd voor de vierde keer de Sportwaarderingsprijs uitgereikt, die ging naar de organisatie en de vrijwilligers van de Klootschietersmarathon.

Afbeelding
Kinderdoemiddag bij Cosmos 12 uur geleden
Afbeelding
Kamera Express Almelo geeft tips! 15 uur geleden
Afbeelding
Seniorencafé Denekamp 15 uur geleden
Afbeelding
Walk4Light voor Joep is een van de vele initiatieven 3 feb, 16:11
Afbeelding
Riders of Justice 3 feb, 14:34
Afbeelding
Meeste paasvuren gaan gewoon door 3 feb, 14:09
Afbeelding
Pas op voor phishingmail 3 feb, 13:29
Afbeelding
Lezing over hartproblemen en reanimatie bij de EHBO 3 feb, 13:08