Er is veel sporttalent te vinden in Dinkelland!
Er is veel sporttalent te vinden in Dinkelland!

Dinkelland eert alle sportkampioenen

Algemeen

Na twee jaar afwezigheid door de coronapandemie kon afgelopen vrijdag 13 januari eindelijk weer een sportgala gehouden werden. Deze elfde editie werd naar goed gebruik gehouden in het gemeentehuis, onder passend grote belangstelling.

DINKELLAND - De gemeente hecht een grote waarde aan sport. Naast dat het gezond is, draagt sporten ook bij aan de sociale cohesie van de gemeenschap. Het goed ondersteunen van sport en beweging in de brede zin is dan ook belangrijk. Om sporters zelf in het zonnetje te zetten voor hun prestaties werd weer een gezellig gala opgezet.

De prijs voor sportvrouw van het jaar werd bekendgemaakt door Tess von Piekartz, ex-volleybalster van het Zwitserse Smaesch Pfeffingen, De winnares was zwemster Yke Groener. Zij wist, na haar titel Sporttalent 2018, ook de titel bij de sportvrouwen in de wacht te slepen door haar uitstekende prestaties bij het zwemmen. Zo werd ze onder andere drie keer Nederlands kampioen op zowel de korte als de lange baan en mocht ze deelnemen aan de Europese kampioenschappen.

In de categorie sportman streden maar liefst vijf kandidaten voor de titel. Voormalig wielrenner Marcel Kittel reikte de prijs uit aan Jelle Johannink. Deze wielrenner uit Denekamp leverde in 2022 een unieke prestatie en werd voor de eerste keer in zijn loopbaan Nederlands Kampioen bij de Elite Zonder Contract. Ook schreef hij diverse wedstrijden op zijn naam zoals de Zuiderzeeronde en de Tijdrit Oder Rundfahrt. Zijn uitstekende prestaties leverden een profcontract op.

De jeugdsportploeg van het jaar werd de jongens estafetteploeg van De Dinkel. Dit jonge talentvolle team werd kampioen van Gelderland en Overijssel en behaalde tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschappen in Eindhoven een bronzen plak op de 4x200 vrije slag. De prijs werd uitgereikt door burgemeester John Joosten.

In de categorie sportploeg waren vier teams genomineerd. Winnaar werd DTC ‘07 heren 1 dat uit handen van wethouder sport Richard de Way de felbegeerde trofee in ontvangst mocht nemen. Zij werden kampioen en dat leverde promotie naar de 4e klasse op. Ze schreven hiermee clubgeschiedenis. Dit jaar werd voor de vierde keer de Sportwaarderingsprijs uitgereikt, die ging naar de organisatie en de vrijwilligers van de Klootschietersmarathon.

Uiteraard is Koningsdag de perfecte gelegenheid om een oranje tompouce te eten.
Struinen over rommelmarkten: Koningsdag in Dinkelland 20 feb, 14:00
Neem altijd contact op met de huisarts als je het bewustzijn hebt verloren na een val.
Veilig thuis: Creëren van een valvrije omgeving voor ouderen 20 feb, 11:37
Ook senioren zijn steeds vaker online op zoek naar nieuwe contacten. Dit brengt wel risico's met zich mee.
Senioren lopen groter risico op datingfraude: pas dus goed op! 19 feb, 13:36
Laat uw ogen regelmatig controleren, zeker wanneer u het idee hebt dat er iets mis is.
Praat met uw arts over oogklachten 18 feb, 13:33
Ria blikt terug op een rijk leven. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Ria van den Akker-Soest 100 jaar! 17 feb, 14:50
De Maas bij Cuijk.
Fietsen langs de Maas: één van de mooiste fietstochten van ons land 17 feb, 13:29
Schaken combineert sociale interactie met een spel dat steeds weer nieuwe vragen oproept en is daarom een goede manier om het brein actief te houden.
Fitte hersenen met geheugentraining 17 feb, 10:25
Jeroen Schopman.
Cursusaanbod bij de bibliotheek helpt iedereen digitaal meedoen! 16 feb, 16:23